ministar ostojić

'Ne možemo garantirati da se u Hrvatskoj neće dogoditi teroristički napad'

Foto: Reuters/PIXSELL
zvornik
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Ranko Ostojić
28.04.2015.
u 21:26
Ostojić je nije želio komentirati rad policije i sigurnosnih službi u BiH, ali je kazao da je naša suradnja sa susjednim zemljama kvalitetna
Pogledaj originalni članak

Hrvatska ima kvalitetno integriranu islamsku zajednicu. Hrvatska može biti cilj bilo koje skupine koja želi uvesti terorizam i strah. Ne možemo garantirati da se u Hrvatskoj neće dogoditi teroristički napad, ali činimo sve kako bismo to spriječili, kazao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u večerašnjem Dnevniku televizije N1.

Ostojić je nije želio komentirati rad policije i sigurnosnih službi u BiH, ali je kazao da je naša suradnja sa susjednim zemljama kvalitetna. Izrazio je sućut obitelji policajca koji je jučer ubijen u terorističkom napadu u Zvorniku.

Odgovarajući na novinsko pitanje hoće li Hrvatska pojačati nadzor na granicama, ministar je rekao da je Ravnateljstvo uvelo dodatnu kontrolu na granicama s BiH.

- Hrvatska čuva granicu i sigurnost kontrolama, pokazali smo da to možemo uredno odraditi. Prije 10 dana sam se susreo s ministrom sigurnosti BiH i dogovorili smo susret na kojem ćemo dogovoriti kvalitetniju suradnju. Mi ćemo BiH osigurati da dobiju kompletan sustav za nadzor granice i mislim da je to važan korak koji Hrvatska radi prema svojim susjedima - pojasnio je Ostojić.

>>Mogući novi napadi? Mladić upao u policijsku postaju, vikao 'Allahu Akbar' i upucao policajce

>>Susjedi o teroristu iz Zvornika: Bio je on dobar momak, zaveli su ga
 

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

TA
takitako
22:37 28.04.2015.

ja zbilja ne znam zasto se svako ko ubije jednog nemuslimana karakterise sa terorizmom..pa i gavrilo princip je bio terorista..a kako sam ja doznao ovaj mladic se osvetio za genocid...po njemu osvetio oca..ratko mladic i srbi isto koji su ubijali kazali su da se svete turcima a gavrila principa, i "rs" smatraju kao heroje, i mnogi oficiri se tako smatraju u srbiji

TA
takitako
22:38 28.04.2015.

ja srbiji, i "rs" entietu ne vjerujem nista...sami su krivi....potvrdjuje i hag

PA
pacijent
22:04 28.04.2015.

ajme onome koga vi stitite