u posjetu koprivnici

Ministar Matić: Imamo oko 1000 prijava protiv tzv. lažnih branitelja

Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
Ministar Matić u Koprivnici (1)
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
Ministar Matić u Koprivnici (1)
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
Ministar Matić u Koprivnici (1)
14.05.2013.
u 16:40
Za posjeta Koprivnici, a nakon razgovora s predstavnicima lokalnih braniteljskih udruga, ministar je obećao da će se u Koprivnici izgraditi spomenik braniteljima
Pogledaj originalni članak

Ministar branitelja Predrag Fred Matić za današnjeg posjeta Koprivnici rekao je da već više od tisuću prijava protiv tzv. lažnih branitelja ozbiljno razmatra policija i državno odvjetništvo. Također je kazao da je bilo problema jer kod mnogih ratni put nije dobro unesen u registar branitelja.

Ministar Matić kazao je da je u Koprivnicu došao na poziv gradonačelnice Vesne Želježnjak i kandidata za župana Darka Ledinskog, ali da je taj poziv stajao već nekoliko mjeseci i kako se njegov dolazak slučajno podudara s lokalnim izborima.

Ministar branitelja u koalicijskoj vladi dolazi iz kvote SDP i sve što je dobro ili loše napravljeno zasluga je SDP-a, kazao je stranački neopredijeljeni Fred Matić. Rekao je da je za mandata, što automobilom što avionom, prešao 100.000 kilometara jer voli kontakt s ljudima. Naveo je da su problemi branitelja isti svugdje, odnosno svode se na statusna pitanja i stambenu problematiku.

Za posjeta Koprivnici, a nakon razgovora s predstavnicima lokalnih braniteljskih udruga ministar je obećao da će se u Koprivnici izgraditi spomenik braniteljima. Istaknuo je da je već 50.000 kuna izdvojeno za izradu projektne dokumentacije tog spomenika, a nada se da će za dan grada 4. studenog biti i dovršen. Ako ne, iduće godine bit će sigurno, naveo je Matić.

Svidjela mu se i ideja udruge djece poginulih branitelja da se u podravskoj metropoli otvori spomen-soba njihovih bližnjih.

– Prvi put nakon 20 godina odnosimo se pošteno prema braniteljima, što obećamo, to ćemo i napraviti. Branitelji i njihove obitelji rekli su mi da su spremni čekati red, ali samo ako se neće ići preko reda – rekao je Matić.

Dotaknuo se i 117. koprivničke brigade.

– Mnogi od njih nisu dobili zaslužena odlikovanja, ali malo po malo ispravit ćemo tu nepravdu – rekao je ministar Matić koji je komentirao i nedavne najave supruge Mile Dedakovića Jastreba da ima u planu otvoriti bolnicu za branitelje.

– Mala smo zemlja. U bolnicama branitelji ionako imaju bolji tretman od drugih. Nemamo potrebe za tim. Više razmišljamo o veteranskim centrima, tipa staračkog doma. Ne želimo ih getoizirati. Želja nam je da u njemu budu pola branitelji, a pola civili. Želja nam je u svakoj županiji tako nešto napraviti. Imamo već sada 700.000 zainteresiranih osoba vezanih uz same branitelje i poginule branitelje. Gdje god napravili te centre, nema pola sata do prve bolnice – zaključio je Matić u Koprivnici. 

>> Gospićki komunalci slučajno uklonili vijenac ministra branitelja

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.