Imaju dokaze

Ministar Kuščević iznio neistinu: GI "Narod odlučuje" u petak je prijavila 45 volontera Ministarstvu uprave

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Ministar Kuščević iznio neistinu: GI "Narod odlučuje" u petak je prijavila 45 volontera Ministarstvu uprave
31.10.2018.
u 12:27
Građanska inicijativa "Narod odlučuje" u petak je, sukladno uputama Ministarstva uprave, dostavila u dva maila svu potrebnu dokumentaciju za prijavu 45 volontera za uvid u navodno nevažeće potpise
Pogledaj originalni članak

Iz građanske inicijative "Narod odlučuje" ističu da su u petak, 26. listopada 2018. u 16:03 i 16:06 poslali sam dva maila ispred GI "Narod odlučuje" kojima su prijavili 45 volontera za uvid u potpise za raspisivanje referenduma o promjeni izbornog sustava, koje je Kuščevićevo povjerenstvo proglasilo nevažećima. U skrivenoj kopiji oba maila bio je, radi provjere slanja, njihov kolega koji je te mailove uredno zaprimio.

GI "Narod odlučuje" je prijavu izvršila sukladno uputama Ministarstva uprave, poslala zahtjeve svih 45 volontera koje su oni vlastoručno ispunili, preslike njihovih osobnih iskaznica i odluku Organizacijskog odbora kojom se upravo ti volonteri imenuju za predstavnike GI "Narod odlučuje" kod uvida u navodno nevažeće potpise.

U oba maila su zatražili potvrdu Ministarstva o primitku, koju, kako kažu, nisu zaprimili, što je i inače bila praksa ministarstva prilikom dostavljanja dopisa.

Kao dodatni dokaz da je Ministarstvo zaprimilo mailove GI "Narod odlučuje" priložila je mail koji je Ministarstvo uprave poslalo volonteru kojeg su prijavili na popisu od 45 volontera u utorak, 30. listopada u kojem ga pitaju želi li se za uvid prijaviti kao pojedinac ili ispred GI "Narod odlučuje".

Odgovor Ministarstva

Ministarstvo u e-mail upitu navodi volonteru da "iz Vaših prijava nije jasno jeste li se prijavili kao fizička osoba ili kao predstavnik Građanske inicijative "Narod odlučuje".

Iz dopisa Ministarstva došli su do zaključka da je Ministarstvo uprave zaprimilo dvije prijave: prijavu GI "Narod odlučuje" kojom su prijavili navedenog volontera kao jednog od svojih predstavnika, kao i prijavu koju je volonter sam uputio kao pojedinac da dobije uvid u vlastiti potpis za raspisivanje referenduma, neovisno o prijavi GI "Narod odlučuje".

Volonter je još jednom Ministarstvu dostavio priloženu Odluku OO GI Narod odlučuje s popisom volontera, među kojima je i on.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

GM
general_mile
21:31 31.10.2018.

hahah ovaj se u mailu sam otkrio da je nepismeni prevarant a sad opet na temelju falsifikata pokušava istjerivati pravdu

DA
darkoperic
21:35 31.10.2018.

ja sam se prijavio prije 2 dana i sve je uredu, objavili su na internetskoj stranici ministarstva poziv da se prijavi tko god želi, a ovi nisu sposobni ispuniti jedan običan obrazac da se prijave, očito im je to strano jer inače znaju samo lažirati podatke da ovdje su trebali napisati istinite

BP
Boki_Punoglavasevic
21:33 31.10.2018.

a majke ti ovi nisu sposobni prijavit se a kamoli ista drugo, a mjenjali bi nam zakone i uredivali drzavu hahaha