upad antimaskera

Ministar Fuchs u Krapinskim Toplicama: 'Ako postoje neka pravila, ona vrijede za sve'

Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Ministar Fuchs došao dati podršku ravnatelju škole u Krapinskim Toplicama
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Ministar Fuchs došao dati podršku ravnatelju škole u Krapinskim Toplicama
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Ministar Fuchs došao dati podršku ravnatelju škole u Krapinskim Toplicama
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Ministar Fuchs došao dati podršku ravnatelju škole u Krapinskim Toplicama
Autori Vecernji.hr, Hina
13.09.2021.
u 13:03
Ministar Fuchs održao je sastanak s ravnateljem škole
Pogledaj originalni članak

Ispred Osnovne škole u Krapinskim Toplicama okupilo se danas desetak građana u znak potpore roditelju koji ne želi da mu dijete u školi nosi zaštitnu masku. Stigao je i tim za psihološke krizne intervencije Ministarstva znanosti i obrazovanja te policija. Učenik je u ponedjeljak došao na nastavu bez maske te nije pušten u školsku zgradu. Desetak građana došlo je pružiti potporu roditeljima protiv nošenja zaštitnih maski u školama.

Osnovnu školu u Krapinskim Toplicama posjetio je i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

"Održali smo sastanak. Zahvalili smo i pružili podršku svima u školi koja je pretrpjela nemili događaj, a koji nije ostavio lijepe utiske djeci, a mogu reći da je ostavio i traumatske osjećaje ljudima koji rade u školi", kazao je.

"Prema zakonu o prosvjedovanju jasno je izrečeno da je zabranjeno okupljanje oko dječjih vrtića i škola dok su djeca u objektima. Nije malima bilo lijepo gledati vrijeđanja. Ja sam u koordinaciji s ministrom policije i policija će osigurati ono što je zakonom propisano", dodao je.

"Ako postoje neka pravila, ona vrijede za sve, no ne možemo protestirati u školama, dječjim vrtićima. U prvom redu je sigurnost djece i nastavnika, a onda sve ostalo. Hoće li se mjere revidirati ili ne, to sve ovisi o situaciji", dodao je. 

"Ako situacija bude išla u smjeru da se nešto može mijenjati, onda ćemo ići. Ne vjerujem da je takav užasan problem to što djeca u zajedničkim prostorima trebaju staviti masku pa da nekakva horda treba upadati u školu i ostaviti traumu i djeci i nastavnicima", kazao je. 

"Za sada ćemo staviti pod nadzor sve objekte, dječje vrtiće. Svi oni koji budu kršili pravila snosit će sankcije u skladu sa zakonom", kazao je Fuchs. Ovdje će biti zaštitari dok god će to biti potrebno", kazao je. 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

DU
Deleted user
13:55 13.09.2021.

Janjetina i prostitutke u slovenskoj, politička krema pod najstrožim lockdownom uživala i uživa bez ikakvih epidemioloških mjera, pod najgorom navalom virusa u bolnici Dubrava tamburaši i catering bolnica prazna osim navedenih a u medijima ste pisali da bolnice pucaju po šavovima. Dragi moji novinari zar za par sto eura možete tako lagati ljude pune dvije godine od pojave ove prevare ? Kako spavate noću ?

Avatar Vakserčina
Vakserčina
14:09 13.09.2021.

Hdz ov ravnatelj i njegova čistačica su još uvjek pod šokom ili su već malo bolje? Podrška svim hrvatskim ravnateljima škola bez obzira na partijsku iskaznicu! Samo čvrsto stisnite ! Partija vas motri! Ima velike planove za vas!

NE
neboiznadzagreba2
13:32 13.09.2021.

Dakle, s pedagoške strane traumatski je događaj prisustvovati iznošenju nečijeg stava i građanskog neposluha, a izuzetno je poticajno bezpogovorno vršenje preporuka koje ti onemogućuju slobodno disanje. Ukoliko je zaista tako, jedino mogu reći da se pedagogija pridružila medicini, pravu, novinarstvu, papinstvu itd. u promicanju bezuvjetne poslušnosti nepogrešivoj državi i sveznajućem stožeru.