Svečano u Opatiji

Mimohod branitelja u sjećanje na veliku pobjedu i poginule suborce

Foto: Nel Pavletić/Pixsell
oluja (1)
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
oluja (1)
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
oluja (1)
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
oluja (1)
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
oluja (1)
05.08.2012.
u 12:45
Na opatijskom pristaništu u 8 sati uz postroj ratnih zastava posrojbi iz Primorsko goranske županije Duško Jeličić-Dule položio je vijenac u more za sve poginule branitelje Domovinskog rata.
Pogledaj originalni članak

Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 17. obljetnica Oluje danas su u Opatiji i Lovranu, treći put zaredom, obilježeni svečanim mimohodom branitelja Domovinskog rata.

Na opatijskom pristaništu u 8 sati uz postroj ratnih zastava posrojbi iz Primorsko goranske županije Duško Jeličić-Dule položio je vijenac u more za sve poginule branitelje Domovinskog rata, a sat vremena kasnije krenuo je defile od hotela Ambasador središnjom opatijskom ulicom do Slatine gdje su branitelji na jarbol podigli hrvatsku zastavu i odali počast svim poginulim braniteljima. U mimohodu branitelji su prošli i Lovranom gdje je na spomenik poginulim suborcima položen vijenac.

Uz branitelje u svečanom mimohodu sudjelovali su gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, načelnici Matulja, Lovrana i Mošćeničke Drage, predstavnici policije, članovi udruga proizašlih iz Domovisnkog rata, časnici i ostali gosti.

>>Milanović: Naš rat bio je pravedan, no treba priznati i srpske žrtve

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.