Tezno

Miljenić umjesto Milanovića položio vijenac u spomen žrtvama poraća Drugog svjetskog rata

Foto: Ured predsjednika
Miljenić umjesto Milanovića položio vijenac u spomen žrtvama poraća Drugog svjetskog rata
15.05.2021.
u 16:20
Tezno je jedno od najvećih stratišta u poslijeratnoj Europi. Milanović se poklonio žrtvama 2012. godine, kao premijer
Pogledaj originalni članak

Predsjednik države Zoran Milanović ove godine nije išao u Tezno. Umjesto njega vijenac je u spomen žrtvama poraća Drugog svjetskog rata kod spomen-obilježja i grobnice na groblju Dobrava kod Maribora položio njegov izaslanik, predstojnik Ureda predsjednika Orsat Miljenić, a uz njega je pri polaganju vijenaca bio i posebni savjetnik Predsjednika za veterane domovinskog rata Marijan Mareković. Miljeniću i Marekoviću u Sloveniji se pridružio i hrvatski veleposlanik u Sloveniji Boris Grigić.

U Tezenskoj šumi kod Maribora jugoslavenske su oružane snage u svibnju 1945. pobile između 15 i 20 tisuća pripadnika oružanih snaga ustaške NDH i civila. Tezno se smatra i jednim od najvećih stratišta u poslijeratnoj Europi, a većina žrtava bili su Hrvati.

Kao premijer, Zoran Milanović u Teznom se poklonio žrtvama 2012. zajedno s tadašnjim predsjednikom države Ivom Josipovićem i tadašnjim predsjednikom Sabora Borisom Špremom. Te je godine Milanovićeva Vlada zabranila Saboru da bude pokrovitelj obilježavanja Bleiburga. Na Teznom je Zoran Milanović bio i lani kao predsjednik države.

VIDEO Predsjednik Zoran Milanović na polaganju prisege 30. naraštaja ročnika

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.