premijer u orašju

Milanović: Želimo da kontakt između BiH i RH ostane trajan

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Milanović: Želimo da kontakt između BiH i RH ostane trajan
01.09.2012.
u 22:37
Sve prisutne gledatelje u Oraškoj kino dvorani, glumce i redatelje pozdravio je predsjednik Vlade RH Zoran Milanović čije su riječi gledatelji često prekidali velikim pljeskom.
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Vlade Zoran Milanović sudjelovao je na svečanom otvaranju festivala „Dani hrvatskog filma“ u Kino dvorani u Orašju. Premijer je na otvaranju festivala održao pozdravni govor, a njegove su riječi gledatelji često prekidali velikim pljeskom.

– Dragi prijatelji Posavljakinje i Posavljaci, prije skoro dva mjeseca bio sam ovdje u Orašju i razgovarao s dragim domaćinima i s Ivom Gregurevićem koji me pozvao da dođem u Orašje. Mislim da nije vjerovao da hoću, ali ja sam pristao i evo me, tu sam. Drago mi je da sam ovdje, drago mi je da imam prigodu upoznati Orašje u kojem ranije nikada nisam bio, kraj njega sam samo prolazio – rekao je Milanović.

– Prije dva mjeseca uvjerio sam se koliko je ovdje uredna zajednica u vremenu koje je teško, kao da je ikada i bilo dobro! Ljudima je uvijek teško, ovdje je čak zadnjih 20 godina, naprosto bilo izazovno, ali održali ste se! Hrvatska za godinu dana ulazi u EU, tu će biti granica između EU i BiH i bit će malo tvrđa nego što je danas. To mi nije drago, ali mi ćemo učiniti sve sa svoje strane da taj kontakt ostane nešto prirodno, trajno, neprekinuto kao što je uvijek bilo u povijesti – naglasio je hrvatski premijer.

– Dvije su države, nacija je jedna, a nacija je stvar izbora, nacija je identitet, nacija se ne može utjerati ili istjerati. Ili pripadate ili ne pripadate. To je vaša volja i dobar duh i u tom dobrom duhu je ovaj festival i ovi filmovi koji su umjetnost, ono dobro i plemenito što ljude spaja, ono u čemu smo bili dobri u povijesti. Ali, dobri su i drugi jer umjetnost nije stvar kompeticije ili utakmice, nego naprosto stvar ljudskog duha i zato uživajte u ovom festivalu. Evo konačno i u kinu sam, barem na kratko. To je jedan od razloga da uđem u kino gdje nisam bio pet godina. Živjeli!!, rekao je Zoran Milanović. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

Avatar ukurtapash
ukurtapash
23:05 01.09.2012.

"– Dvije su države, nacija je jedna, a nacija je stvar izbora, nacija je identitet, nacija se ne može utjerati ili istjerati. Ili pripadate ili ne pripadate. To je vaša volja i dobar duh i u tom dobrom duhu je ovaj festival i ovi filmovi koji su umjetnost, ono dobro i plemenito što ljude spaja, ono u čemu smo bili dobri u povijesti. Ali, dobri su i drugi jer umjetnost nije stvar kompeticije ili utakmice, nego naprosto stvar ljudskog duha i zato uživajte u ovom festivalu. Evo konačno i u kinu sam, barem na kratko. To je jedan od razloga da uđem u kino gdje nisam bio pet godina. Živjeli!!" naprosto... poezija.

OB
-obrisani-
23:47 01.09.2012.

to ce biti

SK
Skip
23:27 01.09.2012.

Lijepe Milanovićeve riječi, mora se priznati. Bar nešto pozitivno od njega