izbori

Milanović: Prihvaćamo zabranu DIP-a, imamo mi svoja imena

Foto: Antonio Bronić, Marko Lukunić
Hrvatska - Ukrajina
Autori kh/VLM, ba/VLM
07.10.2011.
u 10:47
Riječ je o nazivu koji ne predstavlja pun naziv političkih stranaka niti kraticu tog naziva – objašnjavaju u DIP-u
Pogledaj originalni članak

Kukuriku koalicija na parlamentarne izbore u prosincu ipak neće moći izaći pod tim nazivom. Naime, Državno izborno povjerenstvo nije dopustilo koaliciji SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a da se takvim nazivom predstavlja na izbornim listićima.

– Riječ je o nazivu koji ne predstavlja pun naziv političkih stranaka niti kraticu tog naziva u smislu naznačene zakonske odredbe. Skraćeni naziv političkih stranaka može proizaći samo iz njihovih punih, odnosno skraćenih naziva, kako su upisani u Registar političkih stranaka u skladu sa Zakonom o političkim strankama  – objašnjavaju u DIP-u.

Dodaju da mišljenje mogu potražiti i od Ministarstva uprave, ali da s takvim nazivom, prema njima, ne mogu izaći na izbore.

- Pitali smo za mišljenje, odluku poštujemo i to je sve. Dakle, mi i dalje imamo svoja imena, a ovaj naziv, Kukuriku koalicija, su ljudi prihvatili, on će i dalje biti prisutan u kampanji i po tome ćemo biti prepoznatljivi, a ovo je jedan tehnički detalj - rekao je Milanović. Čitavu izjavu možete pogledati u video-isječku.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 163

PO
power123
13:37 07.10.2011.

skupina nesposobnjakovića

T
T.
15:58 07.10.2011.

Zar je ima važno? Važno je da HDZ gubi i nestaje u bespućima povijesne zbiljnosti. A tko će ih skinuti s vlasti je poptuno nevažno. Može i crni vrag, ako treba.

RO
rogstrug
17:41 07.10.2011.

...vidim...