'drugovi i drugarice'

Milanović: Bivši udbaši nam priječe hrvatsku riječ i pozdrav. E, nećeš, majke ti'

Foto: Ivica Galović/Pixsell
sdp, milanović
Foto: Ivica Galović/Pixsell
sdp, milanović
Foto: Ivica Galović/Pixsell
sdp, milanović
Foto: Ivica Galović/Pixsell
sdp, milanović
Foto: Ivica Galović/Pixsell
sdp, milanović
Foto: Ivica Galović/Pixsell
sdp, milanović
Foto: Ivica Galović/Pixsell
sdp, milanović
Foto: Ivica Galović/Pixsell
sdp, milanović
Foto: Ivica Galović/Pixsell
sdp, milanović
Foto: Ivica Galović/Pixsell
sdp, milanović
Foto: Ivica Galović/Pixsell
sdp, milanović
10.10.2015.
u 15:15
Predsjednica si također mora nekako popuniti raspored. Moj raspored je popunjen brigom o tome da se izgradi prihvatni centar i da se ukine sramotni model kredita u švicarcima, kaže Milanović
Pogledaj originalni članak

Mađarska sama od sebe radi slijepo crijevo time što se ograđuje. I to nije ništa ružno rečeno – rekao je premijer Zoran Milanović upitan da prokomentira oštre mađarske reakcije i prosvjednu notu zbog njegove izjave da je Mađarska "slijepo crijevo Europe". Milanović je rekao da odnosi s Mađarima jesu zatrovani, ali ne krivnjom njega i njegove Vlade, nego kriminalom koji se događa oko Ine, korupcijom i odbijanjem vlasti u Budimpešti da surađuju s hrvatskim pravosuđem. Dodao je kako je Hrvatska uređenija pravna država od Mađarske, jer u njoj izvršna vlast nema utjecaja na sudstvo.

– Službena Budimpešta skriva i štiti predsjednika uprave MOL-a, koji je u Hrvatskoj od članice Europske unije optužen za najteži kriminal. Tu optužnicu nisam pisao ja, nego hrvatska država. U Mađarskoj je očito na djelu sprega politike i pravosuđa. Zbog toga su odnosi pokvareni, a odgovornost za to snose HDZ, Sanader, ljudi iz MOL-a i Viktor Orban. Hoće li sada i radi ovoga netko poslati prosvjednu notu? – zapitao se Milanović u Slavonskom Brodu. Premijer ističe kako Hrvatska nije prosvjedovala na mađarske uvrede i laži o tome kako je nama za jedan dan kolabirao sustav, jer "mi mamo pametnijeg posla nego da maltretiramo njihovog veleposlanika".

Milanović je stranački skup u Slavonskom brodu inače otvorio pozdravom "drugovi i drugarice" pojasnivši da je prvo dugo izbjegavao taj pozdrav.

- U mladosti sam izbjegavao ovaj pozdrav, mama me je učila da koristim gospodo i gospođe, ali danas, kada nam upotrebu ove hrvatske riječi priječe bivši udbaši... E, nećeš majke ti ga! - rekao je Milanović s govornice.

Upitan o sudjelovanju predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na skupu zemalja V4, premijer je odgovorio kako je to njezina privatna stvar te kako njezin nastup nije u skladu s Vladinom politikom. Dodao je kako je Vlada ta koji vodu vanjsku, unutarnju i ekonomsku politiku, dok predsjednica može doprinijeti reputaciji svoje zemlje, a može je i rušiti. Prema njegovim riječima, zaključci tog skupa u suprotnosti su ne samo s hrvatskom politikom, već i s duhom, praksom i politikom najjačih i najvažnijih država u Europi i zasnivaju se na filozofiji žice.

– Predsjednica si također mora nekako popuniti raspored. Moj raspored je popunjen brigom o tome da se izgradi prihvatni centar i da se ukine sramotni model kredita u švicarcima. Svatko bira svoje društvo, a moje društvo u ovom su trenutku Merkel, Faymann, Cerar  i Junker. Mi pričamo i radimo isto. Mislim da je to bolje društvo u Europi – istaknuo je Milanović.

>> Milanović: U HDZ-u nisu glupi i nepismeni ljudi, samo im se fućka za Hrvatsku

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 298

CT
cto1965
14:31 10.10.2015.

Prestani više sa vrijeđanjem svih oko nas. Poljaci, česi, slovaci i mađari su bezveznjaci? Koje si ti smeće neodgojeno uličarsko. Sramotiš sve nas u nanosiš nam štetu. Stidimo te se. Ja radim sa tim državama...nemaš pojma kako si ih uvrijedio. Tvoje nobl društvo na koje se pozivaš,magare neotesano, smiju ti se i smiju se svima nama. Di god dođem pitaju: inaj vas je puko. Lud čovjek...

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
14:29 10.10.2015.

Ponašanje i govor Zorana Milanovića su uznemiravajući. Milanovićeva politika sijanja razdora, straha i nemira opterećuje i iscrpljuje društvo. Vodeći čovjek države treba biti staložena osoba koja se izražava biranim riječima, koja djeluje smireno, civilizirano i odmjereno. Pitanje je hoće li Milanović mirno predati vlast.

77
777CRO
14:31 10.10.2015.

Ovaj Jovanovića Pupovca pionir ... Kako ga samo podvalise Hrvatskoj , koja bruka hrvatske drzave ???