U Banskim dvorima

Milanović održao sastanak s američkim potpredsjednikom Bidenom

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Biden i Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Milanović i Biden
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Milanović i Biden
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Milanović i Biden
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Milanović Biden
25.11.2015.
u 15:56
Glavna tema razgovora bilo je aktualno stanje na Bliskom istoku, a posebice rat u Siriji, priopćeno je iz Vladina ureda za odnose s javnošću
Pogledaj originalni članak

Premijer Zoran Milanović razgovarao je u Banskim dvorima s potpredsjednikom Sjedinjenih Američkih Država Joeom Bidenom koji kao poseban gost sudjeluje na summitu "Predsjednički proces Brdo –Brijuni 2015“. 

Glavna tema razgovora bilo je aktualno stanje na Bliskom istoku, a posebice rat u Siriji, priopćeno je iz Vladina ureda za odnose s javnošću. 

Milanović i Biden razgovarali su i o izbjegličkoj krizi s kojom se suočava Europa te o sigurnosnoj situaciji u svijetu nakon nedavnih terorističkih napada i prijetnji.

Posebni gost predsjedničkog summita Brdo – Brijuni, na kojem su okupljeni čelnici zemalja jugoistočne Europe, Biden je nešto ranije u srijedu rekao da je ta regija iznimno važna za SAD posljednjih 25 godina. Ocijenio je, nadalje, da regionalna inicijativa Brdo – Brijuni obavlja dobar posao jer uspijeva u zadnjih pet godina okupiti sve čelnike u dijalogu. 

Dolazak američkog potpredsjednika na summit u Zagreb hrvatski dužnosnici vide kao potvrdu važnosti koju SAD pridaje regiji jugoistočne Europe.

Na sastanku u Banskim dvorima uz Milanovića su bili prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić te veleposlanik RH u SAD-u Josip Paro, a uz potpredsjednika Bidena, savjetnik za nacionalnu sigurnost Colin Kahl i veleposlanica SAD-a u RH Julieta Valls Noyes. 

>> Joe Biden: 'Ovdje sam bio dok je još Tito bio živ, a potom Tuđman. Sad znate koliko sam star'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

TP
trias politica
16:02 25.11.2015.

Milanović i Pusić nas predstavljali. Sad je Biden sigurno samo najbolje čuo o Hrvatskoj.

PP
plavac plavi
16:10 25.11.2015.

Hahaha! Sastanak je trajao PET MINUTA!

DM
dr_max
16:11 25.11.2015.

Baš me zanima kaj mu je orao lagao?