Postignut dogovor

Mihanović uzeo kunu otpremnine, Vojković najmanje 3,5 milijuna

Foto: 'Davor Puklavec/PIXSELL'
Mihanović uzeo kunu otpremnine, Vojković najmanje 3,5 milijuna
13.09.2012.
u 23:26
NO CO-a odlučio je Mihanovića vratiti na posao, i to na mjesto predsjednika uprave Croatije zdravstvenog osiguranja
Pogledaj originalni članak

Damira Mihanovića, Uskokova svjedoka u slučaju Fimi medija i bivšeg člana uprave Croatije osiguranja, NO CO-a odlučio je vratiti na posao, i to na mjesto predsjednika uprave Croatije zdravstvenog osiguranja.

Hrvoje Vojković, bivši šef CO-a, uzeo je pak otpremninu koja u bruttu iznosi između 3,5 i 7,5 milijuna kuna i vjerojatno je jedna od najvećih otpremnina isplaćena nekom direktoru u javnom poduzeću.

Iako je i Mihanović, prema sudskoj presudi i ugovoru koji je ranije imao u CO, stekao pravo i na otpremninu u milijunskom iznosu odbio ju je uzeti. Zatražio je tek simboličnu jednu kunu otpremnine te da mu se plati radni staž za vrijeme dok je bio bez posla zbog nezakonita otkaza. Riječ je o pet mjeseci jer se naknadno Mihanović zaposlio u upravi Kraša.

Mihanović i Vojković smjenjeni su, a potom i dobili otkaz iz CO-a, za vrijeme HDZ-ove Vlade i to nakon što je Mihanović u medijima progovorio o aferi Fimi medija. Dvije godine od otkaza i od tužbe, koju su obojica podignuli zbog nezakonita otkaza i dobili presude prema kojima ih poslodavac treba vratiti na posao, sa Croatijom osiguranje postigli su dogovor.

Iako Mihanović nije želio davati izjave, iz kruga njemu bliskih osoba doznajemo da otpremninu nije uzeo kako mu nitko ne bi mogao prigovoriti da je sada "plaćen" zbog razotkrivanja afere Fimi medija.

I dok su hadezeovci otpustili Mihanovića jer je tobože narušio ugled CO-a govoreći o korupciji i izvlačenju novca iz javnih poduzeća, SDP-ova Vlada, odnosno ministar financija Slavko Linić u čijoj je nadležnosti CO, odlučio je da se ta osiguravajuća kuća neće žaliti na presudu. Iako je Mihanović radio u upravi CO-a, dogovoreno je da prijeđe u COZ budući da Croatija osiguranje uskoro ide u privatizaciju.

Mihanović i Vojković smijenjeni su i dobili otkaz dok je šef Nadzornog odbora bio bivši ministar financija Ivan Šuker. HDZ-ova Vlada, iako je tada proklamirala zaštitu onima koji progovore o korupciji, zatražila je od NO-a Mihanovićevu smjenu baš zato jer je svjedočio o HDZ-ovoj pljački.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 27

OB
-obrisani-
23:41 13.09.2012.

s čim misliš ??

KL
kluster
23:44 13.09.2012.

KOnacno ispravljena jedna velika nepravda,a koliko ih jos ima,te je tesko povjerovati da ce i polovina od toga dobiti satisfakciju sto su bili i ostali "posteni".Mihanovicu, sretno ti !!!

OB
-obrisani-
23:31 13.09.2012.

to treba naplatiti.....HDZ-u