Mesić: Obje strane moraju predložiti arbitre i staviti ih na listu

Foto: Darko Gorenak
Mesić: Obje strane moraju predložiti arbitre i staviti ih na listu
04.11.2009.
u 00:46
Iako akademik Davorin Rudolf smatra da su arbitri već određeni i da su skloniji Sloveniji, Mesić je uvjeren da to sporazumom nije ni na koji način dotaknuto.
Pogledaj originalni članak

Zadovoljan sam što je arbitražni sporazum prihvaćen u Saboru jer činimo važan korak nastavljanjem pregovora s EU što će rezultirati ulaskom u tu zajednicu zemalja.

No, ni u samom sporazumu, ni tijekom rasprave u Saboru, kao ni među stručnjacima nije bila spominjana jedna važna stvar: da i jedna i druga strana moraju sada predložiti arbitre i staviti ih na listu da se s nje izaberu oni koji odgovaraju kriterijima.

Za to nije kasno, sve se još može dogovoriti – rekao je jučer predsjednik Mesić tijekom posjeta Grčkoj.

Iako akademik Davorin Rudolf smatra da su arbitri već određeni i da su skloniji Sloveniji, Mesić je uvjeren da to sporazumom nije ni na koji način dotaknuto te da se Hrvatska sada treba fokusirati na listu arbitara.

Na pitanje je li čuo da se Ivo Sanader vraća u politiku i da strahuje od kaznenog progona, Mesić je rekao da to nije čuo. – Ne znam ništa o Sanaderovu povratku, a ni o progonu.

Kada netko ode iz politike, uvijek ima raznih nagađanja – rekao je Mesić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 115

WE
western01
02:25 04.11.2009.

...ostyavite ZEMLJU HRVATSKU buducim narastajima...BOG S VAMA.>>

WE
western01
01:18 04.11.2009.

...jer stidijeti se budu vasa rodjena dijeca MESICU I SANADERU....ako i jedan od vas vise ostane u politici...

WE
western01
02:23 04.11.2009.

...ili LUKA ,nemorate priznati nista samo otidjite jer ste vi degradacija vremena u kojem zivite i to ozbiljno shvatite...