treći val zaraze

Merkel upozorila: Moramo provesti prave mjere s velikom ozbiljnošću

Foto: Bernd von Jutrczenka/dpa/picture alliance
Angela Merkel
Foto: Hannibal Hanschke/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Angela Merkel
Foto: REUTERS
Angela Merkel
Foto: Michael Kappeler/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
German Chancellor Angela Merkel attends a news conference after discussing COVID-19 lockdown extension with state premiers
29.03.2021.
u 07:07
Merkel je u nedjelju navečer rekla da neke države ne slijede tzv. 'kočnicu u nuždi', koju su države pristale pokrenuti nakon određenog broja infekcija
Pogledaj originalni članak

Njemačka kancelarka Angela Merkel zatražila je u nedjelju od njemačkih saveznih država da se pridržavaju dogovorenog pooštravanja mjera u borbi protiv koronavirusu zbog porasta broja zaraženih. Merkel je u nedjelju navečer rekla da neke države ne slijede tzv. 'kočnicu u nuždi', koju su države pristale pokrenuti nakon određenog broja infekcija.

"Moramo provesti prave mjere s velikom ozbiljnošću. I neke države to čine, druge ne", rekla je Merkel u intervjuu koji je emitirala njemačka televizija ARD.

Pozvala je te države da prokrenu planove za otvaranje i provedbu mjera poput strožih ograničenja socijalnih kontakata, policijskog sata i zahtjeva za rad od kuće. Njemačka doživljava ozbiljan treći val zaraze koju je pokrenuo britanski soj koronavirusa.

No, savezna vlada i 16 država u zemlji sve su više u sukobu oko toga kako to obuzdati. Naime, neke države u kojima je stopa zaraze niža odbijaju povratak u stroži "lockdown".

Državni epidemiološki institut Robert Koch je u nedjelju zabilježio sedmodnevnu incidenciju od 129,7 što je osjetno više nego u petak kada je incidencije još iznosila 119,1.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

DU
Deleted user
07:26 29.03.2021.

Bilo koja analiza ili studija koja govori da je RT-PCR test manipulativan i izvorno nije namijenjen dijagnostici jest medicinski valjana, ali je ona posve beznačajna zbog toga što je SZO rekao Koristite PCR test i sve ga članice moraju koristiti kao što moraju povećavati ili smanjivati broj ciklusa u skladu s e-mailom koji im pristigne Identično je i s maskama, karantenom, bilo čime. Iza ničega ne postoji medicinski temelj a sve analize grafovi studije članci koji pokazuju da stvar nema uporišta jesu točne ali realno ne znače apsolutno ništa jer jedino o čemu se ovdje radi jest bespogovorno poštivanje ropskog odnosa kojeg zemlje članice imaju prema WHO i UN Pojednostavljeno stvar se svodi na jednu rečenicu: Mi smo naredili vi morate provesti

Avatar Borna Vitez
Borna Vitez
07:42 29.03.2021.

Prave mjere ??!! Zanimljivo !

DU
Duslikr
07:38 29.03.2021.

Mjere ne utječu na virus, dosta je laži.