Turistička promidžba

Melania i Donald možda i na slovenskoj poštanskoj marki

Foto: Reuters
Melania Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
Melania Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
Melania Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
Melania Trump
16.11.2016.
u 08:25
Primjeren dan za izdavanje marke bio bi 20. siječnja, kad će Donald J. Trump biti inauguriran za 45. američkog predsjednika,
Pogledaj originalni članak

Slovenija ima lijepu priliku da se politički promovira u svijetu izdavanjem prigodne poštanske marke na kojoj bi bili novi američki predsjednik Donald Trump i njegova supruga Melania, rođena u Sloveniji u maloj Sevnici na Savi blizu Krškog, piše u utorak u svojoj filatelističkoj rubrici ljubljanski dnevni list "Dnevnik".

"Imamo lijepu priliku da izdamo poštansku marku na kojoj bi bio predsjednički par, a možda i njihov sin Barron koji je na kraju krajeva i sam na pola Slovenac", piše list. Dodaje da je sve ostalo pitanje hrabrosti slovenske državne pošte i diplomatske vještine.

Primjeren dan za izdavanje marke bio bi 20. siječnja, kad će Donald J. Trump  biti inauguriran za 45. američkog predsjednika, a marka bi doprinijela jačanju turističke promidžbe Slovenije koju je Melania u jednom svog govoru pohvalila rekavši da je rođena u nekad komunističkoj Sloveniji, u maloj Sevnici i uz prekrasnu rijeku Savu, te guste šume.

Posebnu vrijednost za filateliste bi imale marke sa žigom 20. siječnja 2017. godine koji bi se koristio samo u Sevnici, navodi list. No, ako bi se odlučila za taj potez, Slovenija ne bi bila prva država koja tiska poštanske marke i blokove s likovima Trumpa i njegove supruge jer su takve marke već izdane u Čadu, Liberiji i Centralnoj Afričkoj Republici.

Pošte tih zemalja to su učinile još tijekom uzbudljive predizborne kampanje, a zato su tako uz marke s likom  Donalda i Melanije tiskale i marku s likovima njihovih konkurenata, Hillary Clinton i Billa Clintona,  tvrdi list. "Dnevnik" podsjeća da američka pošta -  kad je riječ o slikama predsjednika - ima tradiciju da ih stavlja na marke tek nakon njihove smrti i to samo one koji su  svojim mandatom ostavili poseban trag u američkoj povijesti.

>> Svi se pitaju koliko je Trump spreman ići s deportacijom useljenika?

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ST
Stipan
10:00 16.11.2016.

Hahahaha... koju glupost pišete!