Danas u Večernjem

Među saborskim zastupnicima ima i onih koji ne posjeduju vlastitu nekretninu

Foto: VL
Među saborskim zastupnicima ima i onih koji ne posjeduju vlastitu nekretninu
04.02.2016.
u 00:01
Nema još novih podataka u imovinskim karticama istaknutih HDZ-ovih lica poput Milijana Brkića ili Željka Reinera, koji je slovio za najbogatijeg političara, ali ni uvida u imovinsko stanje većine SDP-ovih zastupnika u Saboru.
Pogledaj originalni članak

U iščekivanju novih imovinskih kartica bivših ministara i dužnosnika administracije Zorana Milanovića (rok im još nije istekao), proučili smo imovinsko stanje nekih od zanimljivijih saborskih zastupnika. Valja napomenuti da je samo 87 zastupnika predalo imovinske kartice, a neke od njih pokazale su se nepotpunima.

Nema još novih podataka u imovinskim karticama istaknutih HDZ-ovih lica poput Milijana Brkića ili Željka Reinera, koji je slovio za najbogatijeg političara, ali ni uvida u imovinsko stanje većine SDP-ovih zastupnika u Saboru. Zato smo istražili zvučnija imena onih koji su predali imovinske kartice u ovoj godini.

Među Mostovim zastupnicima ima političara koji ne posjeduju nijednu nekretninu, ali i onih koji su uzimali kredite za kupnju nekoliko njih.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka ili prelistajte e-izdanje!

Iz Večernjeg izdvajamo i ove teme:

>> Šeks smijenjen zbog afere pomilovanja Goldbergera

>> Svaki četvrti radnik stariji je od 50, tvrtke ih cijene, ali ne zapošljavaju

>> Rat na sceni: Danijela Dvornik napala Ninu Badrić zbog pjesme protiv pobačaja

>> Izbjeglice: Naša novinarka pomogla zbrinuti 18 migranata sa zagrebačkog kolodvora

>> Apel otočne liječnice: Idem u mirovinu, dođite raditi na Mljet za 11.000 kuna

Foto: VL

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

KA
kajbum
01:59 04.02.2016.

Nece jos dugo bit. Mozemoli isto malo ispitat sta su imali prije a sta imaju sad ovi prosli.

NO
novalastavica
00:50 04.02.2016.

Negativci naprijed

Avatar Zoran Kociper
Zoran Kociper
06:58 04.02.2016.

Jedna od najglupljih (nažalost,i vrlo učinkovitih) farsi za zamagljivanje očiju hrvatskih birača jest upravo šašava "stvar" zvana "imovinska" kartica: šteta je novca koji se troši za papir na kojemu su napisani ti "imovinski podaci"!Šašavo kao i "povjerenstvo za sukob interesa" ,imovinske su kartice izmišljotina iz koje se ne vidi ništa i čime se ništa dokazati ne može.Prvo,sve da su podaci koje naši uljuđeni,obrazovani,nacionalno svjesni lopovi u kravatama pišu po tim papirima i točni,tko nam može osporiti sumnju da svoja prava bogatstva ne kriju daleko od očiju javnosti ,u stranim bankama ili u nekretninama u stranim zemljama,a onda,što mi se čini još bitnijim,porijeklo stečene imovine i povezanost te imovine sa kriminalnim polusvijetom po svim osnovama također je pitanje na koje nema odgovora.I nisam ljubitelj teorija zavjere,samo kažem,kako je moguće da jedan sveučilišni profesor ima milijune ,a u isto vrijeme galami o "siromaštvu" znanosti,o potplačenosti znanstvenog i nastavnog kadra i teškom stanju visokog obrazovanja,kako je moguće da netko sa plaćom od 12000 kn. (koja je za nas smrtnike ogromna) ima imovinu koja se mjeri milijunima eura etc.etc. Uglavnom,ništa novo,imovinske kartice ne vrijede ništa,a kod gladnog naroda izazivaju samo bijes,mržnju i zavist.Znači,kako god gledali,bogati imaju,mi nemamo i nećemo ni imati.