Koprivnica

Medijsko sveučilište zatražilo još dva milijuna kuna za plaće

Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Medijsko sveučilište zatražilo još dva milijuna kuna za plaće
20.12.2013.
u 10:00
Nitko nije zbrojio koliko će novca ta ustanova trebati iduće godine
Pogledaj originalni članak

Nakon što je Vlada “otfikarila” zahtjev koprivničke gradonačelnice Vesne Želježnjak (SDP) za nadoknadom trećine od 30 milijuna kuna ulaganja u Palaču pravde, gradska je vlast prinuđena na novi, drugi ovogodišnji rebalans proračuna, o kojemu će vijećnici odlučivati u ponedjeljak.

Na sve strane

Umjesto planiranih 167,3 milijuna kuna, u 2013. godini Koprivnica će, prema novoj matematici, potrošiti tek 147,7 milijuna kuna. Rebalans od minus 20 “milja” vjerojatno je najveći u povijesti “podravske metropole”.

Reže se na sve strane, i u kulturi i u sportu i u rekreaciji i u socijalnoj skrbi i u investicijama u infrastrukturu. Ipak, jedan je proračunski korisnik “iskamčio” više novca nego što mu je bilo suđeno prije godinu dana. Riječ je o Medijskome sveučilištu, koje je zatražilo i dobilo još gotovo dva milijuna kuna.

Gradska vlast to je obrazložila činjenicom da je na Sveučilištu s početkom aktualne akademske godine zaposleno još 15 ljudi, pa predviđena četiri milijuna kuna neće biti dovoljna za njihove plaće.

Novi natječaj

Na Medijskome sveučilištu tako je sada 38 stalno zaposlenih. U proračunu za 2014. godinu za njihove je plaće predviđeno je također - sada se vidi - nerealnih četiri milijuna kuna te je i njegov rebalans siguran i prije no što je službeno donijet.

Trenutačno je otvoren novi natječaj za zapošljavanje profesora, pa će njihov broj narasti. Koliko će to još zahvatiti u proračun, očito nitko nije izračunao.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.