Ispitala ih policija

Maturanti u školi snimili video u kojem glume dilere i orgijaju

Foto: Screenshot
Maturanti u školi snimili video u kojem glume dilere i orgijaju
28.02.2013.
u 15:14
Scenarij krimića – dileri dolaze u školu, donose drogu i uzimaju novce. Slijede scene orgijanja i šmrkanja na školskim klupama. Potom dileri shvaćaju da su umjesto novca dobili papir, vraćaju se i među učenike bacaju tromblonsku minu.
Pogledaj originalni članak

Zbog skeča snimljenog kako bi se prikazao na maturalnoj večeri, u kojem učenici jednog od četvrtih razreda splitske Tehničke škole za strojarstvo i mehatroniku glume narkomane i dilere, šmrču kokain i bacaju bombe, digla se neviđena prašina tako da je u srijedu na školska vrata pokucala i policija.

Njihov videouradak ima scenarij krimića: dileri dolaze u školu, donose drogu i uzimaju novce. Slijede scene orgijanja i šmrkanja na školskim klupama. Potom dileri shvaćaju da su umjesto novca dobili papir, vraćaju se i među drogirane učenike bacaju tromblonsku minu.

"Autori videa uzorni su učenici i sportaši"

Videouradak objavljen je na stranicama studija koji ga je snimio, nakon čega je ravnatelj zatražio njegovo skidanje s interneta, a neshvaćenim umjetnicima očitao bukvicu i pozvao roditelje.

– Potpuno je neprimjereno što su takav sadržaj snimali u školi, to je za svaku osudu. Nitko nije znao da to rade. Razgovarao sam s njima, bit će sankcionirani – kaže ravnatelj Marin Tvrdić kojemu je žao zbog antireklame škole.

– Mi u školi nemamo problema s drogom, a i autori ovog videa uzorni su učenici i sportaši. Kažu da su se htjeli izrugati, ali izvedba im je bila više nego nespretna. Kada sam ih prvi put pozvao, mislili su da pretjerujem i da je njihov rad fora, ali onda je objavljen na jednom portalu pa je i policija došla. Sada im je krivo, posramljeni su i uplašeni – kaže Tvrdić i najavljuje kažnjavanje nekom od odgojnih mjera.

U splitskoj PU potvrđuju kako istražuju autore neprimjerenog školskog videa. Neslužbeno, momci su punoljetni i nisu prekršili zakon.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

DU
Deleted user
17:41 28.02.2013.

Gdi se može pogledat film? :-P

Avatar ivek
ivek
16:10 28.02.2013.

triba kaznau prijavu roditeljima a dici poslat u ustanove za ljecenje... ak oni to glume to je i ocekivat od njih

Avatar Stipo Li
Stipo Li
19:07 28.02.2013.

Dok se takve stvari dešavaju u stvarnom životu svi su pasivni promatraći, a kad se radi o fikciji........čudno mi je da se nije pojavila i Ratna Mornarica!