ministar o braniteljima

Matić: Ja sam proveo 270 dana u logoru i nitko mi nije donio tortu ili riječi utjehe

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Matić: Ja sam proveo 270 dana u logoru i nitko mi nije donio tortu ili riječi utjehe
29.01.2015.
u 15:32
Vi znate da Ministarstvo branitelja i moja malenkost, nezapamćeno od Huge Chavesa do Putina, dali smo prosvjednicima struju, koriste WC, mi tamo to sve plaćamo, kaže Matić
Pogledaj originalni članak

Ministar branitelja Predrag Fred Matić izjavio je novinarima da mu je bilo mučno gledati i slušati saborsku današnju raspravu o braniteljima.

- Ni jednog trenutka nisam primjetio da predsjednik Sabora Leko nije za to da se branitelji obrate ovdje u Visokom domu, međutim postoji procedura. Ja sam danas bio jako ponosan na predsjednika Leku koji je zaštitio ono za što su se ustvari svi hrvatski branitelji borili, a to je poštvanje zakona i procedure. Nema niti jednog razloga da se banitelji ne obrate Hrvatskom saboru, ali postoji način kako se do toga dolazi – objašnjava Matić te dodaje da on kao branitelj navija za branitelje, no ako bi se mimo procedure njima danas dopustilo da govore u Saboru, pita se zašto to isto sutra ne bi napravila Udruga Franak, djelatnice Kamenskog ili RIZ-a.

MUP je nakon 101 dana izvijestio da je prosvjed ilegalan jer branitelji nemaju dozvolu za šator u Savskoj 66, no ministar Matić kaže da nije razgovarao s nikim iz MUP-a o prosvjedu.

- Vi znate da Ministarstvo branitelja i moja malenkost, nezapamćeno od Huge Chavesa do Putina, dali smo prosvjednicima struju, koriste WC, mi tamo to sve plaćamo, imamo problema u radu ministarstva, ali ne bi nam palo na pamet da mi to rješavamo jer takve stvari nisu u našoj nadležnosti. Neka svatko radi svoj posao i onda će ova država zaživjeti onako kako treba – tvrdi ministar branitelja. Na pitanje kako riješiti prosvjed branitelja koji već 102 dana borave u šatoru pred ministarstvom, on kaže da to treba pitati prosvjednike.

- Oni su 100 dana proveli u prosvjedima. Ja sam proveo 270 dana u tri srpska koncentracijska logora niti 100-tog niti 200-tog niti 270-og dana nije mi nitko donio tortu niti riječ utjehe. Sorry – zaključuje Matić koji nije želio komentirati izjavu Đure Glogoškog da Sabor nije institucija građana.

>> Leko nije dopustio braniteljima da govore, oni mu poručili: Sram vas bilo!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 98

KN
knezica
16:16 29.01.2015.

U tome i jeste poanta Matiću... Branitelji su stvorili ovu državu, i kao takvi zaslužuju najveće poštovanje... Poštovanje odajem i radnicima RIZ-a i Kamenskog... Ali Kamensko i RIZ su uništili tvoji partijaši, a sad bi uništio i branitelje... E neće moći Matiću... Napokon nisi ti ministar za RIZ i Kamensko, nisi ti ministar gospodarstva, već bi trebao biti ministar branitelja .. Nažalost nisi nitko i ništa.

DU
Deleted user
16:03 29.01.2015.

da sad se i ja pitam zašto se Hrvatski sabor ne bavi pitanjima hrvatskog naroda... i baš su bezobrazni svima logorašima su davali tortu osim njemu... žalosno

Avatar bokolo
bokolo
16:10 29.01.2015.

Ljubav za "procedure", "popise", "pecate" itd datira iz dana komunizma pa se Leko toga drzi....... a ministar bez svojih clanova je ministar samoga sebe.... Drz se fotelje i u njoj sjedi Druze Maticu to je najvaznije!