Vijeće HRT-a

Maštruko: HRT treba izmijeniti ‘lavlje ortaštvo’ s Crkvom

Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL
ivica maštruko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Ivica Maštruko
28.09.2017.
u 18:06
Nakon duge i kritičke rasprave o novoj shemi HTV-a, vijećnici su odbili prijedloge zaključaka svoga šefa jer su bili – nikakvi
Pogledaj originalni članak

Na jučerašnjoj sjednici Vijeća HRT-a većina od deset prisutnih članova najprije nije podržala dnevni red sjednice koji je predložio čelnik Vijeća Zdravko Kedžo, a zatim su mu nakon tri sata rasprave još jednom pokazali što misle o njegovu radu – ne prihvativši njegov prijedlog zaključaka rasprave o novoj programskoj shemi HTV-a.

Pošto su vijećnici vrlo rječito, konkretno i argumentirano upozorili na brojne propuste u Dnevniku te da se ukidanjem ili premještanjem nekih informativnih emisija HTV-a, kao i uvođenjem novih lakozabavnih, zabrinjavajuće zanemaruje sadržaj od javnog interesa, što dovodi i do pada gledanosti, na što je protuargumentima djelomično uzvratio glavni urednik HTV1 Bruno Kovačević, šef Vijeća predložio je ovakav zaključak – Vijeće je primilo na znanje novu programsku shemu i predlaže da vodstvo HRT-a prihvati primjedbe. Ovakav, zapravo, nikakav zaključak o bitnom problemu nije prošao pa je cijela rasprava ostala bez zaključka.

Jučer se posebno izdvojio prijedlog vijećnika Ivice Maštruka da HRT ide u izmjene ugovora s Katoličkom crkvom jer je on, kako je rekao, “lavlje ortaštvo”, jednoj strani pripadaju sva prava, a drugoj samo sve obveze. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 23

GU
Gustirna
18:12 28.09.2017.

Udbase treba pozatvarati da oslobodimo od njih fakultete,partije,medije,drzavne institucije i mirovinski fond...

PP
plavac plavi
18:31 28.09.2017.

Koliko ovo udbaško smeće ima godina?? Zar nije u penziji, kao i fufulja Neda??

Avatar majmunranko
majmunranko
19:00 28.09.2017.

Koliko je suvislo prenositi tlapnje Ivice Maštruka, udbaškog kodnog imena "Katolik", prokazanog doušnika komunističke političke policije, lika koji u niti jednoj normalnoj istočnoeuropskoj državi ne bi mogao raditi ni na kiosku?