Na Siciliji

Marinci, njih 500 spremno za Libiju

Foto: Screenshot YouTube
Marinci, njih 500 spremno za Libiju
14.05.2013.
u 10:50
Pentagon je odlučio prebaciti marince iz Španjolske na Siciliju kako bi bili bliži Libiji za slučaj eventualne brze intervencije
Pogledaj originalni članak

Kontingent od 500 marinaca prebačen je iz američke baze u Španjolskoj u američku bazu Sigonella na Siciliji prema odluci Pentagona nakon jučerašnje eksplozije u Bengaziju, u Libiji, obznanjuje danas na svojoj web stranici list Repubblica.

Bomba u automobilu parkiranom na parkiralištu bolnice Al-Jala u Bengasiju eksplodirala je jučer. U eksploziji je poginulo najmanje 15 osoba, a ranjeno više od 30, prema izvješću libijskog ministarstva unutarnjih poslova.

Pentagon je odlučio prebaciti marince iz Španjolske na Siciliju kako bi bili bliži Libiji za slučaj eventualne brze intervencije.

- Njihova zadaća je brza intervencija u slučaju novih napada na američko diplomatsko osoblje i Amerikance u Libiji, kao i radi eventualne evakuacije američkih građana -  izjavio je glasnogovornik Pentagona, George Little.

Marinci imaju transportne zrakoplove Bell Boeing CV-22 Osprey koji se kao helikopteri mogu uspravno dignuti u zrak, a zatim letjeti kao avioni. Dvomotorac Osprey može prebaciti 24 opremljena vojnika i letjeti brzinom od 509 km/h.

>>Napadnuta francuska ambasada u Libiji, zaštitari ranjeni

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.