Kolumna

Marina Škrabalo smijala se dok su vrijeđali Ž. Markić

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Marina Škrabalo smijala se dok su vrijeđali Ž. Markić
02.12.2013.
u 14:00
GONG-ova ‘humanistica’ ozarila se kada su njezinu sugovornicu usporedili s Josephom Goebbelsom
Pogledaj originalni članak

Negdje u sitne noćne sate nabasao sam na Četvrtom programu HTV-a na radijsku emisiju Poligraf u kojoj su se sučeljavale Željka Markić iz inicijative “U ime obitelji” i Marina Škrabalo iz GONG-a. Riječ je o radijskoj emisiji koju snimaju kamere i koja se onda reprizira na TV-u.

Ne znam je li voditelj Mislav Togonal upozorio svoje gošće da ih HTV-ov Veliki brat “prati” te da će se njihova debata, koja je vrlo često prelazila u otvorenu svađu, pojaviti na televiziji. Sudeći po ponašanju i govora tijela gošći, a i voditelja, čini se da su u jednom trenutku zaboravili da ih se snima.

I baš zato je bio užitak gledati emisiju koja je otkrila svu prijetvornost i dvoličnost humanistice Marine Škrabalo. Vrhunac je bio kada su se uključili i gledatelji. Jedan od njih usporedio je Željku Markić s nacističkim zločincem Josephom Goebbelsom. Umjesto da zaštiti sugovornicu i osudi govor mržnje, Škrabalo se počela smijati. Ispočetka jedva vidljivo, a onda sve jače i jače.

Oh, da ste samo vidjeli tu sreću! Naposljetku je morala staviti ruku na usta nadajući se da nitko neće primijetiti njezinu zluradost. Hoće li snimka emisije biti kobna za Marinu Škrabalo kao što je za Sanadera bio koban ručak u Marcelinu? Nije se proslavio ni Togonal, koji je trebao reagirati na ovu GONG-ovu pakost.

Bio je daleko od onog voditelja kojega smo gledali u “Nultoj točki” u kojoj je uvijek bio poletan i prpošan. U ovom je Poligrafu bio nekako povučen, nezainteresiran i pospan. Čak je glavu morao podbočiti rukom. Gotovo mi ga je bilo žao vidjeti kako vene na tom radiju pa stoga molim Gorana Radmana da tužnog Togonala, iz humanitarnih razloga, vrati na TV.

PLUS

Priču o teškoj prometnoj nesreći HTV-ov Hrvoje Matejčić napravio je po svim profesionalnim standardima. Kada hoće i kada im dopuštaju, mogu i na HTV-u bolje.

MINUS

Praćenje referendumske kampanje nikako ne spada u vrhunske domete elektroničkih medija. Previše aktivizma i nesnošljivosti, a premalo pravog traganja za istinom.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 57

KA
KatarinaMedici
14:06 02.12.2013.

I onda svi zamjeraju gđi Markić zašto nije željela GONG i pojedine medije. Pa sa punim pravom. Toliko je prozirno ponašanje medija i GONGa i tako vidljiva mržnja prema simpatizerima inicijative U ime obitelji da je to toliko jadno. Gade mi se...

GA
gavran
15:12 02.12.2013.

Odlican tekst. Posebno zadnja recenica : Previše aktivizma i nesnošljivosti, a premalo pravog traganja za istinom.

GO
Gost
14:49 02.12.2013.

Interesantno je kako su se novinari "Večernjaka" nakon 1.12. ponovno sjetili od čega žive pa su primjetili i ovaj bezobrazluk Gonga i izjavu Milanke Opačić iz svibnja 2012, a tjedan dana prije referenduma bili su slijepi za sve nepravde nanesene inicijativi " U ime obitelji". Objektivna kritičnost dva tjedna prije bila je potpuno prigušena.