INICIJATIVA

Petir: Na policama u trgovinama mora biti barem 50 % hrvatskih proizvoda

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Petir: Na policama u trgovinama mora biti barem 50 % hrvatskih proizvoda
08.03.2017.
u 09:07
"Ako to mogu osigurati Rumunjska, Mađarska i Belgija, nema nikakve zapreke da tako ne bude i u Hrvatskoj"
Pogledaj originalni članak

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i članica Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj Marijana Petir rekla je danas da na policama trgovačkih lanaca treba biti barem 50 posto hrvatskih proizvoda.

Marijana Petir je na otvorenju 2. nacionalne poljoprivredne konferencije Slavonika u Osijeku rekla da se zalaže za donošenje Zakona o nepoštenoj trgovačkoj praksi, koji bi trebao uvesti red na tržište poljoprivrednim proizvodima, osigurati proizvođačima stabilne ugovore i sigurno plaćanje isporučene robe u roku od 30 dana. 

- Zalažem se da barem 50% hrvatskih proizvoda bude na policama trgovačkih lanaca, jer ako to mogu osigurati Rumunjska, Mađarska i Belgija, nema nikakve zapreke da tako ne bude i u Hrvatskoj. Proizvodi naših OPG-a moraju pronaći put do naših potrošača i do naših hotela i restorana. Samo tako možemo graditi jaku Slavoniju, a jaka Slavonija znači i jaku Hrvatsku - rekla je Petir.

Posebno je istaknula važnu ulogu hrvatskih ruralnih žena i založila se da Hrvatska postane prva država članica koja će uvesti potprogram za žene u okviru Programa ruralnog razvoja. 

>> HGK: Na policama treba biti 70 posto domaćih proizvoda

>> Petir: Po radu nedjeljom Hrvatska na europskom vrhu

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar Moodleen
Moodleen
09:35 08.03.2017.

Barem 75 %!!

KR
krakatau
09:26 08.03.2017.

A koji su to hrvatski poljoprivredni proizvodi? Pa hrvatska poljoprivreda, zahvaljujuci i njoj, vise i ne postoji.

Avatar plejer_as
plejer_as
10:32 08.03.2017.

vjerojatno se odnosi na hranu. Pitanje je šta će na to odgovorit brojni hrvatski "proizvođači" koji samo prepakiraju uvozne proizvode. ... tipa - mljevena paprika iz Španjolske, AGZ d.o.o.