Mito za suđenje

Marić pomoćniku: Ako si fulao, pucao si mi u glavu!

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Marić pomoćniku: Ako si fulao, pucao si mi u glavu!
14.12.2013.
u 08:14
U Hajduku sam postao persona non grata, a nisam ni vidio taj zgoditak
Pogledaj originalni članak

– Kada sam izabran da sudim tu utakmicu, bio sam zabrinut jer se radilo o Hajduku. Naime, u to vrijeme protiv mene se vodila medijska haranga neviđenih razmjera i ja sam u Hajduku postao persona non grata. I zbog toga sam se za tu utakmicu posebno pripremao. I onda se dogodilo da je moj pomoćnik signalizirao zaleđe i na osnovi te odluke poništio sam Hajdukov gol. Iz svoje situacije nisam ni vidio da je taj igrač zabio gol, mislio sam da je lopta ušla izravno... – kazao je među ostalim Bruno Marić, svjedočeći jučer na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Željku Širiću i Nevenu Šprajceru, optuženima za primanje, odnosno davanje mita za tzv. pošteno suđenje.

Vukli se repovi

Utakmica o kojoj je Marić govorio odigrala se između Hajduka i Splita u sezoni 2011./12., a nakon nje vuklo se mnogo repova. Marić, koji je u više navrata istaknuo da je on jedan od boljih hrvatskih nogometnih sudaca, objasnio je i što se događalo nakon te utakmice.

– Kada smo ušli u svlačionicu, pitao sam svog pomoćnika je li siguran da je taj zgoditak postignut iz zaleđa. On mi je rekao da nije siguran. Na to sam mu odgovorio: Ako si fulao, pucao si u mene, jer će sada svi navaliti na mene! Pitao sam ga i je li imao kakvu namjeru kada je tako sudio, na što je on odgovorio niječno te se rasplakao – kazao je Marić. Objasnio je da je kasnije čuo kako mu je kontrolor suđenja promijenio ocjenu te da nakon te utakmice nije sudio devet kola. – To je vrlo neuobičajeno, jer nije bilo nikakve odluke o suspenziji. No bio je seminar sudaca na kojem se analizirala ta utakmica i izvlačili su se detalji koji se možda inače i ne bi izvukli, a Željko Širić je kritizirao moje odluke – kazao je Marić.

Sporno finale Kupa

Kazao je potom i da mu Širić nikada u životu nije prišao te ponudio novac ili od njega tražio da pogoduje nekom klubu. Govoreći o utakmici finala Kupa između Hajduka i Dinama 2009., u kojoj je Marić Hajduku isključio dva igrača te je dosudio jedanaesterac za Dinamo, Marić je kazao: – Sudio sam hrabro, korektno i točno i to je najbolje suđena utakmica u povijesti Kupa. Nakon utakmice Hajduk je krenuo u medijsku harangu protiv mene jer je u mom suđenju pokušao naći opravdanje za neuspjeh. A da nisam sudio tako kako sam sudio, Dinamo bi ih i teže porazio jer su bili puno bolji.

>>Štimac se nije pojavio na suđenju Širiću

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.