Prijete kazne

Marić: Ina - jedan od najvećih generatora nelikvidnosti

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Marić: Ina - jedan od najvećih generatora nelikvidnosti
29.07.2010.
u 00:00
Nakon prozivke Gorana Marića (HDZ) Državni inspektorat najavio je nadzor u Ini.
Pogledaj originalni članak

ZAGREB – Nakon što je na sjednici Povjerenstva za Inu Goran Marić (HDZ) kazao da u Ini radi 300 Mađara bez radne i boravišne dozvole, da primaju plaću u Mađarskoj, a rade u Hrvatskoj, Državni inspektorat najavio je nadzor. Potvrde li se ti navodi, Ina, koju je Marić nazvao "jednim od najvećih generatora nelikvidnosti u Hrvatskoj", mogla bi platiti kaznu od milijun kuna. Iz te tvrtke, međutim, priopćili su da je stranih radnika manje od 50 te da im je status reguliran sukladno domaćim i međunarodnim zakonima.

Zastupnik Marić upozorio je i na nelogičnost da su članovi uprave Tomislav Dragičević, o čijoj je otpremnini od 6,8 milijuna kuna Večernji list već pisao, Josip Petrović i Dubravko Tkalčić dobili milijunske otpremnine te su nastavili raditi kao članovi uprave. Iz Ine na to odgovaraju da je trojac dobio otpremninu kada je raskinuo ugovore o radu, a sada, kao članovi uprave, nisu zaposlenici te tvrtke.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 21

Avatar _Hedon_
_Hedon_
03:19 29.07.2010.

Generator lopovluka k tome

OB
-obrisani-
10:36 29.07.2010.

dr.hebrang3 ha,ha,ha, komentari su savrseni...ne mogu dati ni minus od smijeha. Bravo, samo tako dalje. Ha,ha,ha. U Hrvatskoj ce netko odgovarati....da, ako ukrade pola jegera ili pastetu...

RE
rendulic50
06:21 30.07.2010.

TKO TRAŽI TAJ ĆE I NAĆI Malo se inspektori neka spuste u Urinje samo sada su ilegalci na godišnjem otišli u Hungariju,lako ih je naći po kostrenskim kučama a da na kažem policija ih čak sve zna temeljem prijava je plačaju smještaj preko računa samo čijega?