U ime obitelji Vladinu uredu

Manipulirate izborom Savjeta za razvoj civilnog društva

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
12.04.2016., Sibenik - U Katolickoj osnovnoj skoli dr. Zeljka Markic odrzala je predavanje na temu 'Drustveno zagovaranje za obitelj'. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Željka Markić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
Željka Markić
30.07.2016.
u 08:00
U ime obitelji tvrdi da se izboru kandidata za Savjet odazvalo samo 2% udruga te se izabralo kandidate lijevo-liberalnog svjetonazora
Pogledaj originalni članak

Vladin Ured za udruge s ciljem manipulacije izbora, ili zbog grubog propusta, nije informirao sve udruge u Hrvatskoj o glasovanju za kandidate Savjeta za razvoj civilnog društva, što je rezultiralo odazivom od samo 2% udruga te izborom kandidata lijevo-liberalnog svjetonazora – optužili su jučer iz udruge U ime obitelji Vladin ured jer je za nove članove spomenutog savjeta valjano glasovalo, kako su naveli, samo 485 udruga.

Smatraju da većina udruga nije bila ni informirana o glasovanju, za što je odgovoran Vladin ured za udruge, koji i provodi izbore za članove Savjeta.

Stoga U ime obitelji od Vladina ureda traži da poništi rezultate glasovanja i informira dopisom (poštom) sve udruge o izboru za nove članove Savjeta, omogući svim organizacijama civilnog društva, a ne samo udrugama, da predlože svoje kandidate, informira dopisom (poštom) sve registrirane udruge i organizacije civilnog društva o proceduri izrade i važnosti Nacionalne strategije za stvaranje poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva 2017. – 2021. te radi prijave što većeg broja kandidata u Radnu skupinu za izradu Strategije produlji rok za prijavu.

>> Markić se oglasila: 'Skupili su tek 25.000 ljudi, Šustar može biti zadovoljan'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

NA
Nadalinaaa
09:02 30.07.2016.

Izrael je donio zakon o Nevladinim Udrugama po kojem osoblje nevladinih udruga mora nositi vidljiv bedž "stranog agenta". Naravno, to se odnosi na one udruge koje se velikim dijelom financiraju i inozemstva, a kako bi se "spriječilo uplitanje stranih država u izraelske unutarnje poslove". Kad će Hrvatska donijeti takav zakon?

DU
Deleted user
11:17 30.07.2016.

jeli moguće da medijska blokada popušta ili ...........

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
10:48 30.07.2016.

ne moram čitati nijedan tekst gos. Markić znam da su u njemu maksimalno zaštićene sve pravne i demokratske stečevine RH.. hvala joj na tome