VALLETTA

Gala koncertom obilježeno 25 godina diplomatskih odnosa Malte i Hrvatske

19.07.2017.
u 13:29
Ured je radio tijekom malteškog predsjedanja Vijećem EU od 1. siječnja do 30. lipnja, te je detaljno pratio sadržajni i logistički aspekt rada malteškog predjedanja Vijećem Europske unije, no radio je i na osnaživanju bilateralnih odnosa između Republike Hrvatske i Malte,
Pogledaj originalni članak

Velikim koncertom proslavljene malteške pijanistice Charlene Farrugia koja je udana za nagrađivanog hrvatskog umjetnika Franka Bozca obilježeno je 25 godina diplomatskih odnosa Malte i Republike Hrvatske. Time je završen i mandat Privremenog ureda Republike Hrvatske na Malti, pod vodstvom dr. sc. Ivane Zerec.

Ured je radio tijekom malteškog predsjedanja Vijećem EU od 1. siječnja do 30. lipnja, te je detaljno pratio sadržajni i logistički aspekt rada malteškog predjedanja Vijećem Europske unije, no radio je i na osnaživanju bilateralnih odnosa između Republike Hrvatske i Malte,  dviju mediteranskih država koje imaju veliki potencijal suradnje u nizu područja od migracija, turizma, malog  srednjeg poduzetništva te kulture. 

Tijekom proljeća 2017, Privremeni ured je organizirao prvi državni posjet Predjednice RH Malti, posjet premijera RH malteškoj Predsjednici i premijeru, sastanak ministara vanjskih poslova i državnih tajnika za EU pitanja kao i susret potpredsjednika HGK s predsjednikom malteške gospodarske komore. Malteski ministar vanjskih poslova sudjelovao je na Dubrovnik forumu 2017, a u svome govoru pred malteškim veleposlanicima u Valletti, naglasio je kako su  odnosi Malte i JIE znatno ojačani tijekom malteškog predjedanja Vijećem EU.

Vijest o koncertu Charlene Faruggia prenijeli su brojni mediji, a Malta Independent ovom je povijesnom događaju posvetio cijelu stranicu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Papatest
Papatest
18:43 19.07.2017.

Tamo naši političari drže pare na tajnim računima pa je normalno da se slavi godišnjica.Meni i stoci sitnog zuba taj jubilej ne znači ništa osim što se osjećam pokradenom budalom.