Maloljetna madam

Maloljetnica s majkom podvodila cure iz osječkog Doma strave

Foto: Arhivska fotografija
prostitucija
Foto: Boris Perković/24sata/Pixsell
dom
Foto: Siniša Hančić/Pixsell
prostitucija
24.11.2010.
u 13:51
Djevojke, od kojih su njih tri bivše štićenice Doma za odgoj djece i mladeži o kojem se već pisalo u medijima te jedna bivša štićenica Doma za djecu Klasje, seksualne su usluge pružale u hotelima, automobilima i na otvorenim prostorima
Pogledaj originalni članak

Uhićene su majka (37) i kći (17) koje su više od tri godine na području Osijeka podvodile maloljetnice od kojih su neke bile štićenice osječkog Doma za odgoj djece i mladeži.

Da sve bude još gore, među podvođenim djevojkama je i jedno dijete, odnosno djevojčica kojoj je bilo manje od 14 godina.

Policija je, naime, u Istražni centar Županijskoga suda privela je dvije osobe, 37-godišnjakinju iz Osijeka te 26-godišnjaka iz Našica, dok je 17-godišnja djevojka zbog podvođenja privedena sucu za mladež Općinskoga suda.

Same se prodavale

Djevojka, koja je također bila štićenica Doma za odgoj djece i mladeži, kako neslužbeno doznajemo, klijente je za svoje vršnjakinje tražila zajedno sa svojom 37-godišnjom majkom, a zarađeni novac od pružanja seksualnih usluga potom su dijelile.

Osim podvođenja, majka i kći su se također bavile prostitucijom pa će i prekršajno odgovarati.

Na konferenciji za medije Policijska uprava osječko-baranjska izvijestila je kako je istraživanjem utvrđeno da su tri žene od ožujka 2007. do kolovoza ove godine građanima sa šireg osječkog područja podvodile 20-godišnjakinju i dvije godine stariju djevojku te četiri maloljetnice s područja Osječko-baranjske ??upanije.

Zarađivale manje iznose

Tri maloljetnice, među kojima je i ona privedena za podvođenje, bivše su štićenice Doma za odgoj djece i mladeži u Osijeku, o kojem se već pisalo u medijima, dok je jedna bivša štićenica Doma za djecu “Klasje”.

Dok su pružale seksualne usluge, neke od njih bile su smještene u domovima. – Oštećene su seksualne usluge za manje novčane iznose, do nekoliko stotina kuna, pružale u hotelima, automobilima i na otvorenim prostorima – kazala je na konferenciji za medije glasnogovornica PU osječko-baranjske Maja Marić.

Obradom je utvrđeno da privedene osobe nisu bile povezane, već je svaka od njih za podvođenje imala “svoje” djevojke tako da neće kazneno odgovarati da su organizirale grupu za podvođenje.

Najmanje 5 godina robije


Ipak, zbog svodništva 37-godišnjakinji i 26-godišnjaku prijeti kazna zatvora od najmanje pet godina jer su tijekom te tri godine u jednom slučaju podvodili djevojčicu koja je bila mlađa od 14 godina, odnosno zakonski je još bila dijete. Privedena maloljetnica dobila je pak kaznenu prijavu zbog koje joj prijeti zatvorska kazna od jedne do pet godina.

– Prema zahtjevu državnog odvjetnika, privedenom 26-godišnjaku i 37-godišnjakinji određeno je 48-satno zadržavanje nakon čega će se odlučivati hoće li ostati u pritvoru – doznajemo od istražnog suca Miroslava Rošca, koji je ispitao uhićene.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 28

Avatar Bjeda
Bjeda
14:19 24.11.2010.

Bilo je tu i neke gospode iz politike koji su tvrdili da su to gluposti i nagađanja....

DI
dr-ivek
14:25 24.11.2010.

Da Bjeda, istina! Ali , oni su ipak političari i članovi kriminalne organizacije pa je bolje da ih ne spominjemo. Nije prigodno, znaš.

JA
jalnus
00:23 25.11.2010.

Trebaju ljudi pocinjat radit sto ranije.Populacija stari prebrzo.