Prijetnja zatvorom

Maleni Rus umro od alkohola u majčinu mlijeku

Foto: Thinkstock
Dojenje
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
alkohol
27.01.2017.
u 10:40
Istragom je utvrđeno da je majka tijekom dana popila oko dvije litre piva, nahranila sina svojim mlijekom i stavila ga spavati
Pogledaj originalni članak

Žena iz ruskog grada Prokopjevska odgovarat će pred sudom za smrt sinčića jer je utvrđeno da je umro od trovanja alkoholom nakon što ga je dojila u alkoholiziranom stanju, izvijestile su oblasne vlasti.

Istragom je utvrđeno da je majka tijekom dana popila oko dvije litre piva, nahranila sina svojim mlijekom i stavila spavati. Ujutro je otkrila da dijete na pokazuje znakove života i pozvala hitnu pomoć, no liječnici su mogli samo konstatirati djetetovu smrt.

Sudsko-medicinska ekspertiza utvrdila je da je dječak umro od trovanja alkoholom, a 26-godišnja majka odgovarat će za ubojstvo iz nehaja za što joj prijeti dvogodišnja zatvorska kazna.

Umrli dječak bio je treće dijete u obitelji.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

KB
kbr
11:50 27.01.2017.

od 2 litre pive? ne vjerujem da je to bio isključivi razlog smrti

SE
Secli
12:09 27.01.2017.

Prije bi bilo 2 litre votke.

Avatar mason
mason
17:22 27.01.2017.

Jadna ta djeca pored takvih majki.26 godina a vec alkoholicarka ,to ima samo u Rusiji.Malo se radaju a i to sto se rodi ne moze da prezivi ,zbog sistema koji zeli da narod bude pijan 24/7 i ne vidi kako ga par vladajucih ljudi pljacka.Nije ni cudo sto izumiru .