Makedonija briše zvijezdu petokraku s državnog grba

Foto: Arhiv VL
Makedonija briše zvijezdu petokraku s državnog grba
18.09.2009.
u 09:26
Od osamostaljenja Makedonije bilo je više neuspješnih pokušaja promjene državnog grba, ali ovaj put vlada premijera Nikole Gruevskog ima većinu u parlamentu i bez glasova opozicije.
Pogledaj originalni članak

Makedonska vlada iznijela je prijedlog o promjeni državnog simbola koji će ovih dana biti predstavljen parlamentu, a u kojem se predlaže uklanjanje zvijezde petokrake s državnog grba.

Makedonski državni grb prikazuje sunce, vodu i planinu, vijenac koji se sastoji od zlatnih plodova maka, listova duhana i pšeničnog klasja te zvijezdu petokraku na vrhu. Nastao je 1946. godine, a namjera mu je bila prikazati pejzažne karakteristike Makedonije, prenosi Tanjug.

Od osamostaljenja Makedonije bilo je više neuspješnih pokušaja promjene državnog grba, a vlada premijera Nikole Gruevskog kaže će ova promjena biti poruka da Makedonija raščišćava s bivšim političkim režimom.

Vladin prijedlog u parlamentu će sigurno proći, jer ona ima većinu i bez glasova opozicije. Za promjenu državnog simbola potrebna je dvotrećinska većina glasova.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

IN
insekticid
10:03 18.09.2009.

za nepismene: naravno da podržavam odluku makedonske vlade. ljudi, učite. iskorjenjujte glupost. borba s glupošću, TOM NAJTEŽOM DUŠEVNOM BOLEST, I i izvorom svih zala i zločona u ovoj dolini suza, je nimalo jednostavna. treba grijati stolac. a, kažu da je povijest najbolja učiteljica života.

Avatar punkufer
punkufer
10:27 18.09.2009.

Dobro jutro Makedonija! Trebalo vam je malo duže ali...

HE
helena
09:43 18.09.2009.

Bravo Makedonija.