ALIMENTACIJA Vukovarki Sonji Vidaković odgođen Remetinec

Majka ipak ne ide u zatvor zbog duga djeci

23.02.2009.
u 19:02
Pogledaj originalni članak

Vukovarka Sonja Vidaković sutra ipak neće morati u zatvor u Remetinec na odsluženje kazne zatvora u trajanju od deset mjeseci, na koji je osuđena zbog kašnjenja s plaćanjem alimentacije za dvoje svoje djece. Poslije medijskih napisa, od vukovarskog suda dobila je nekoliko dana vremena da pribavi zamolbu kojom će tražiti da joj se na neko vrijeme odgodi odlazak u zatvor.

‘Djeci dajem što imam’
– Moram donijeti i dokument iz Centra za socijalnu skrb da sam socijalno sposobna voditi brigu o svom djetetu. Sve to ću sutra predati, a onda je na sudu da mi odlazak u zatvor prolongira od jednoga do šest mjeseci – kaže Sonja Vidaković koja smatra da bi, da njezina priča nije objavljena u medijima, sutra već bila u Remetincu.

– Na žalost, tako je. Jer kako drugačije tumačiti da sad odjednom postoje načini da ne odem u zatvor. Sud je bio upoznat s mojom situacijom i prije. Nisam radila niti sam imala novca. Kad god sam mogla, djeci sam davala koliko sam imala. Usto, platila sam traženi iznos sa zakašnjenjem, a kći od 2005. godine zapravo živi kod mene – navodi Sonja.

Prisjećajući se svoga braka, kaže da su veći problemi započeli negdje 1998. godine, a kulminirali su četiri godine poslije, kada je otišla iz kuće bez ičega.

Otac prijeti tužbom
– Bilo je čestih vrijeđanja, psovanja, a nekoliko puta sam bila i krvava od batina. Radila sam u našem lokalu, gdje me je pred drugima znao ponižavati. Jednom prilikom je na meni slomio biljarski štap, a udario me i metalnim žaračem za peć – tvrdi Sonja.

Njezin bivši suprug Mitar danas nije želio razgovarati s novinarima te nam je samo kratko poručio da ništa nije istina i da će tužiti novinare.

Vjekoslav Cestar, odvjetnik Sonje Vidaković, kaže da sud nije provjerio sve navode žalbe, da nije bilo razloga za žurnim slanjem njegove klijentice u zatvor te da se mogao pričekati i odgovor Vrhovnog suda Republike Hrvatske, od kojega je također zatraženo mišljenje.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr