CanSino Biologics

Mađarska odobrila i drugo kinesko cjepivo protiv covida

Foto: REUTERS
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Prvim Moderninim cjepivom u Hrvatskoj cijepili se ljudi u Sisačko-moslavačkoj županiji
22.03.2021.
u 06:46
Dnevni broj zaraženih u Madžarskoj je u petak premašio 10.000.
Pogledaj originalni članak

Kineska tvrtka CanSino Biologics priopćila je u ponedjeljak da je njezino cjepivo protiv covida-19 odobreno za hitnu upotrebu u Mađarskoj te je to drugo kinesko cjepivo odobreno u toj zemlji.

POVIJESNI FELJTON

Kako su u proljeće '83. studenti završili na robiji kao 'fašisti' zbog pjesme koju su voljeli i partizani?

Vijeće Okružnog suda u Zagrebu osudilo je 11. travnja 1983. studente Marka Grubišića na kaznu zatvora od četiri godine, a Milana Sušca na kaznu zatvora od dvije i pol godine. Proglašeni su krivima jer su u studentskom domu Lašćina pjevali pjesmu „Marjane, Marjane” ubacivši u nju “nepodobne” riječi „crven-bijeli-plavi, pod kojim su pali Zrinski-Frankopani“, i „još jedno slovo ime Isusovo“

Mađarski nacionalni institut za farmaciju i prehranu dao je odobrenje za cjepivo, s trgovačkim nazivom Convidecia, na temelju privremenih rezultata ispitivanja treće faze kliničkih ispitivanja, navodi se u priopćenju tvrtke.

Cjepivo CanSinoBIO cjepivo je koje se daje u jednoj dozi i nedavno je odobreno za liječenje u Kini, Pakistanu i Meksiku.

Mađarska je bila prva država EU koja je kupila i koristila kinesko i rusko cjepivo, a u početku se našla na udaru zbog svog odvojenog postupka odobrenja i pregovora o cjepivima.

U novije vrijeme nekoliko je europskih zemalja također izrazilo interes za kupnju tih cjepiva zbog kašnjenja pošiljki zapadnih dobavljača.

Dnevni broj zaraženih u Madžarskoj je u petak premašio 10.000.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

AA
aabbcc
08:09 22.03.2021.

Aha, Mađari ce dobiti kinesku zelenu putovnicu i moci ce putovati slobodno hodati po domovini, ici na more ...

ZI
zivko1
07:18 22.03.2021.

Mi čekamo da nam eu dozvoli uvoz, a Mađarska je u americi i oni mogu .