Odbor za medije

Luks: Programsko vijeće HRT-a postalo je paratijelo

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Luks: Programsko vijeće HRT-a postalo je paratijelo
22.11.2012.
u 15:33
Zaključeno je da izvješće o radu NO-a zapravo i nije to, s obzirom na to da ga je napisala sama predsjednica NO-a Silvija Luks Kalogjera
Pogledaj originalni članak

Odbor za medije jednoglasno je Hrvatskom saboru predložio da ne prihvati izvješće o radu Nadzornog odbora HRT-a, a većinom glasova predložio je i odbijanje izvješća o radu HRT-ova Programskog vijeća. Zaključeno je da izvješće o radu NO-a zapravo i nije to s obzirom na to da ga je napisala sama predsjednica NO-a Silvija Luks Kalogjera, bez potpore ostalih članova tog tijela. Ona se složila s time dodavši da NO nije ni funkcionirao te pozvala članove odbora da ga ne prihvate.

– Zbog partitokratskog dogovora narušena je i suradnja s Programskim vijećem, koji je u sastavu s krnjim NO-om postao paratijelo. Nije se znalo tko je odgovoran. Netko je imao samo prava, a odgovornost se svodila na one koji nisu imali nikakva prava – tvrdi Luks Kalogjera koja je i ovaj put ponovila da je stari Zakon o HRT-u imao koruptivnih elemenata pa se događalo da se javni novac prikupljen od TV-pretplate izvlačio s HRT-a putem vanjskih produkcija i odvjetničkih ureda.

>> Luks zavapila: HRT se zadužio za 125 milijuna i prijeti mu stečaj!

Nova predsjednica Programskog vijeća Nina Obuljen morala je predstaviti izvješće o radu tog tijela iako njime predsjedava tek nekoliko dana te zaključila da je Vijeće u svom radu većinom ispunilo svoje zakonske obveze te da jedino nije dogovorila novi ugovor s Vladom s obzirom na to da postojeći ističe 15. prosinca. Dogovoreno je i da će odbor svih 14 kandidata za dva mjesta u Nadzornom odboru HRT-a određena za medijske stručnjake pozvati na razgovor idućeg tjedna. Aktualna predsjednica Silvija Luks Kalogjera ponovno se kandidirala za NO.

>> Radman: Za one koji žele biti poduzetnici nema mjesta na HRT-u

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.