Ministar graditeljstva

Kuščević: Uskoro odluka o modelu poticane stanogradnje

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Kuščević: Uskoro odluka o modelu poticane stanogradnje
17.02.2016.
u 12:05
- Želimo da se što manje optereti državni proračun i što više gradi s novcima banaka - kazao je Kuščević.
Pogledaj originalni članak

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević izjavio je uoči sjednice Vlade da će se vrlo brzo donijeti odluka s kojim će se od tri modela nastaviti poticajna stanogradnja (POS) u Hrvatskoj. - U Hrvatskoj postoje tri programa POS-a, a postoji i taj vrlo dobar zakon te se samo u dvije godine izgradilo više od pet tisuća stanova - kazao je Kuščević, dodajući da se sada sagledavaju aspekti sva ta tri modela - POS, POS Plus i POS najam. - Razgovaramo s bankama i vrlo brzo ćemo donijeti odluku s kojim ćemo modelom poticane stanogradnje nastaviti u ovoj godini i u ovom mandatu. Želimo da se što manje optereti državni proračun i što više gradi s novcima banaka - kazao je Kuščević.

Ranije jutros ministar je, gostujući u emisiji HRT-a, najavio ukidanje projekta 'obveznog energetskog certificiranja apartmana za iznajmljivanje'.  - Dobro smo proučili pravnu strukturu i problematiku, konzultirali smo se s Ministarstvom turizma, sa širokim spektrom stručnjaka i ja sam donio odluku - ukinut ćemo certificiranje apartmana. Moj stručni tim upravo radi na toj odluci, bude li gotova, ja ću je potpisati i s time smo riješili dileme oko tih certifikata - kazao je Kuščević.

Zajednica obiteljskog turizma Hrvatske gospodarske komore (HGK)  pozvala je početkom veljače Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja da povuče pravilnik o obvezi pribavljanja energetskog certifikata za pružatelje turističkih usluga smještaja u domaćinstvu jer se, poručili su, radi o dodatnom parafiskalnom nametu koji opterećuje domaćinstva koja se bave turizmom.

>>Ministar graditeljstva: Ukinut ćemo certificiranje apartmana za iznajmljivanje

>>I stanari u POS-u za svoj dom daju novac. Zato žele da je suh

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.