Arheološki kriminal

Lovci na blago pali u ruke policiji dok su iskopavali starine

novčići
novčići
novčići
novčići
novčići
07.04.2014.
u 20:00
Sumnjiva četvorka koja je krenula u nedozvoljeno obavljanje istraživačkih radova i prisvajanje kulturnog dobra policiji je već poznata otprije zbog sličnih kaznenih djela
Pogledaj originalni članak

U “lov” na blago krenuli su u nedjeljno jutro i “pali” u ruke policiji. Četvorka koju su činili 44-godišnjak i dva 28-godišnjaka s područja Osijeka te 30-godišnjak iz Dalja zatečena su na polju kraj Popovca u Baranji s opremom za iskopavanje. Arheološki je to lokalitet na kojem su uz pomoć ašova i metal-detektora pronašli metalne novčiće.

– U okolici Popovca postoji nekoliko arheoloških lokaliteta koja datiraju iz rimskog doba i srednjeg vijeka. O kojem je lokalitetu točno riječ, ne znam. Trebao bih vidjeti novčiće kako bismo mogli procijeniti o kojem dobu se radi potvrđuje Marko Grgur Ivanković, ravnatelj osječkog Muzeja Slavonije u kojem je već nekoliko puta do sada završila sudskim putem tako oduzeta građa. Na meti lopova najčešće je stari novac.

 U potragu za predmetima idu s metal-detektorima, što je zakonom zabranjeno  tumači ravnatelj. Policija je potom pretražila dom 44-godišnjeg Osječanina kod kojega je pronašla 240 komada kovanih novčića i metalno raspelo, ali i nekoliko desetaka komada različitog streljiva te stabljike konoplje posađene u šest lončanica pripremljenih za uzgoj. Sumnjiva četvorka koja je krenula u nedozvoljeno obavljanje istraživačkih radova i prisvajanje kulturnog dobra policiji je već otprije poznata zbog sličnih kaznenih djela. 

>>Trojac provaljivao u crkve i iživljavao se nad imovinom

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.