BEZ LISTE

Lombardija i Lazio neće moći glasovati za Berlusconijevu stranku

Foto: AFP
Lombardija i Lazio neće moći glasovati za Berlusconijevu stranku
04.03.2010.
u 13:30
Birači najvjerojatnije neće moći glasovati za Berlusconijeve kandidate u regijama Lombardiji i Laziju. Narod sloboda, nakon što su liste s kandidatima Berlusconijeve stranke izbačene zbog neispravnosti, žalio se upravnom sudu.
Pogledaj originalni članak

RIM – Kaos s izbornim listama stranke Narod sloboda premijera Silvija Berlusconija za regionalne izbore 28. i 29. ožujka. Birači, njih oko 17 milijuna, najvjerjatnije neće moći glasovati za Berlusconijeve kandidate za guvernere u regijama Lombardiji i Laziju.

Narod sloboda, nakon što su liste s kandidatima Berlusconijeve stranke, u Laziju Renata Polverini i u Lombardiji Roberto Formigoni, izbačene zbog neispravnosti, žalio seupravnom sudu. Formigoni, koji je na vlasti u Lombardiji, mogao bi biti isključen iz utrke za novi mandat jer je sud izborne komisije utvrdio kako nedostaje ispravnih potpisa za potpuru njegove kandidature. U Laziju, gdje bi Polverini mogla za Narod sloboda osvojiti vlast koju je tu imao lijevi centar, Narod sloboda predao je listu poslije isteka roka.

Narod sloboda danas je na Trgu Farnese u Rimu organizirao s Renatom Polverini skup na kojem je htio senzibilizirati javno mišljenje kako bi se izvršio pritisak na one koji bi trebali prihvatiti izborne liste te stranke za sudjelovanje na regionalnim izborima. Berlusconi najavljuje kako se pribojava uličnih nemira u slučaju da njegovi kandidati ne budu mogli sudjelovati na izborima.

Predsjednik republike Giorgio Napolitano, koji je danas u posjetu Europskom parlamentu, izrazio je zabrinutost zbog političke situacije nastale odbacivanjem lista Berlusconijevih kandidata.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.