U župnoj crkvi u Saborskom kršteno šesto dijete obitelji Sabljak

Ljerka Mintas Hodak kuma na krštenju jednomjesečnoj Ivani

Foto: Krisstina Štedul Fabac/PIXSELL
Ljerka Mintas Hodak kuma na krštenju jednomjesečnoj Ivani
29.11.2009.
u 14:45
Obitelji Hodak i Sabljak prijateljuju još odavno, pa su Joso Sabljak i njegova supruga svoju kćer nazvali u sjećanje na tragično preminulu Ivanu Hodak.
Pogledaj originalni članak

Suze sreće, ali i tuge miješale su se u očima onih koji su svjedočili jučerašnjem krštenju malene Ivane Sabljak koju je kroz život, u katoličkoj vjeri, obećala voditi njega krsna kuma, Ljerka Mintas Hodak.

Prizor u kojem pred oltarom župne crkve Svetog Ivana Nepomuka u Saborskom, u Karlovačkoj županiji, pred biskupom Milom Bogovićem, Ljerka drži u naručju malenu Ivanu, nikoga nije mogao ostaviti ravnodušnim, svi su se prisjetili tragičnog smrti njene kćeri jedinice, Ivane Hodak.

Sveta misa, pod kojom je obavljeno krštenje, služena je i za pokojnu Ivanu Hodak.

- Smrt djeteta strašna je stvar u životu roditelja, ne daj Bože da se ikome dogodi. Od toga se ne možete oporaviti. Ni roditelji, ali niti svi oni koji su poznavali pokojnu Ivanu. Ona je bila divna mlada osoba, uvijek spremna pomagati drugima. Uvijek je bila pri ruci i našoj najstarijoj kćeri Jeleni koja je sada učenica drugog razreda 3. Gimnazije u Zagrebu – priča nam Joso Sabljak, otac krštene Ivane, ali i još petero djece-srednjoškolke Jelene, Roberta koji je učenik sedmog razreda, Josipe koja pohađa peti razred, Ane koja je u trećem razredu osnovne škole u Saborskom, te Marije Magdalene koja ima šest godina.

Obitelj Sabljak s obitelji Mintas-Hodak sprijateljila se davno.

- Zvonimir Hodak rođen je u Sertić Poljani, obližnjem selu u župi Saborsko gdje mu majka živi. Tu je s obitelji često dolazio, izgradio je vikendicu i ja mu je održavam, obilazim i čuvam kada ih nema. Duže smo vrijeme prijatelji, znali su da ćemo supruga Mirjana i ja dobiti curicu, a mi smo je odlučili nazvati Ivana. Upravo radi njihove Ivane koja nam je bila neizmjerno draga. Zato je Ljerka sama rekla da će ona biti krsna kuma našoj curici. Zahvalni smo joj od srca – kazao nam je otac obitelji.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

MO
moral
16:58 29.11.2009.

29.11.2009. u 16:34h kockica44 je napisao/la: meni to nije neka utjeha, neka je to dijete sretno, sve je to ok.. ..ali optuživao bi ih sve u hrvatskoj, pa i za samog Mesića bih zahtjevao da ide na detektor laži, i to da ga ispituje FBA! _____________________________ On je sveznalica i sve zna, tako da se u RH ništa ne događa bez njegova znanja, pa ni ovaj slučaj ubojstva. Koliko jae ovih dana ustoličio veleposlanika. To je čisa politička korupcija. Ali najveći korupconaš ostaje nedodirljiv, pa i nastranicama VL. Nažalost, nas a i VL:

Avatar sebastian
sebastian
17:08 29.11.2009.

Vidim primitivni kreteni dali su mi minuse, to me podrzava u mojoj vjeri da samo idioti vjeruju u nesto sto niko jos nije vidio, carobnjaci...voodu kult itd.!!!

KI
kiseljali
16:34 29.11.2009.

meni to nije neka utjeha, neka je to dijete sretno, sve je to ok.. ..ali optuživao bi ih sve u hrvatskoj, pa i za samog Mesića bih zahtjevao da ide na detektor laži, i to da ga ispituje FBA! ..sve šta imam potrošio bih na otkrivanje ubojice i ne bih se smirio niti kada bih ga i pronašao, i bilo bi mu; oko za oko - zub za zub! pa nek vidi kako to izgleda!!