očitovao se ministar

Linić: Šefica Porezne je učinila propust, ali to nije razlog za otkaz

Foto: 'Patrik Macek/PIXSELL'
'13.10.2011. , Zagreb - Predstavnici oporbenih stranaka objavili su danas na konferenciji za tisak da do kraja mandata nece vise sudjelovati u radu Sabora. Slavko Linic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
hrvatski sabor,nada čavlović smiljanec,slavko linić (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
\'24.02.2012., Zagreb - Raspravom o amandmanima na proracun i glasovanjem o do sada raspravljenim tockama Sabor je nastavio redovitu sjednicu. Nada Cavlovic Smiljanec, sefica Porezne uprave. Photo:
29.02.2012.
u 09:30
Propust što je dugove prema kreditnim institucijama izvršila sa zakašnjenjem smatram propustom, ali ne i razlogom za njeno razrješenje – istaknuo je Linić
Pogledaj originalni članak

Ministar financija Slavko Linić u priopćenju se očitovao o slučaju ravnateljice Porezne uprave Nade Čavlović-Smiljanec, koja se našla na "udaru" nakon anonimnog pisma o ovršnim postupcima i njenim dugovanjima banci. 

– Nada Čavlović-Smiljanec kao ravnateljica Porezne uprave ne bi smjela imati obveze ni prema državi ni osobne obveze kao niti obveze prema kreditnim institucijama ili građanima. Propust što je dugove prema kreditnim institucijama izvršila sa zakašnjenjem smatram propustom, ali ne i razlogom za njeno razrješenje – istaknuo je Linić.

– Naglašavam da je gospođa Čavlović-Smiljanec svoj spor s PBZ-Card i Zagrebačkom bankom-MasterCard riješila plativši dug na kamatu koji je sporila. Dakle, ne radi se o dugu prema državi, niti o zlouporabi položaja za stjecanje bilo kakve koristi za sebe ili drugoga – dodao je ministar.

U priopćenju je podsjetio da je Nada Čavlović-Smiljanec na dužnost pomoćnice ministra financija i ravnateljice Porezne uprave imenovana 01. siječnja 2012. godine, te da je na dan preuzimanja dužnosti vodila sljedeće parnične sporove:

Općinski sud u Virovitici po osnovi kartičnog poslovanja s PBZ-Card u iznosu od 110.046,16 kuna od kojeg iznosa je plaćeno 31.000,00 kuna, a preostali dio podmiren je višekratnim uplatama nakon imenovanja. Potvrdom PBZ-Card od 27. veljače 2012. godine potvrđeno je da su obveze s kamatom i pripadajućim sudskim troškovima izmirene. Navedene obveze datiraju iz 2009. i 2010. godine iz razloga što je Nada Čavlović-Smiljanec po ovrhama Slatinske banke te Privredne banke Bjelovar plaćala kao jamac-platac po kreditima drugih osoba koje su prestale plaćati svoje obveze. S obzirom na isplate po osnovi jamstva nije redovito plaćala svoje obveze po kartičnom poslovanju. Ukupni dug je velik zbog visokih zateznih kamata i sudskih troškova, naveo je ministar.

Općinski sud u Virovitici po osnovi kartičnog poslovanja Zagrebačke banke-MasterCard u iznosu od 38.500,00 kuna. Navedeni iznos uplaćen je na temelju pravomoćnog rješenja tijekom mjeseca veljače ove godine, tako da nema obveza po navedenom dugu, napomenuo je Linić.

>>'Jedini mi je grijeh tuđi dug, neću zbog njega dati ostavku'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 36

KA
Karla
09:51 29.02.2012.

Kakvo licemjerje ! Ona nije kriva - kaže Linić koji ju očito treba da skriva i njegove \"propuste\"

KA
Karla
09:54 29.02.2012.

Ovi SDP-ovci su mi još licemjerniji nego HDZ-ovci jer ovi prvi svoje svinjarije proglašavaju nečim dobrim i pozitivnim i ne srame se. Vidi samo Linića i Čačića - fuj

CR
crocro
09:49 29.02.2012.

U ovoj državi su počinjeni mnogi propusti, toliko su teški ti propusti u da Hrvatski građani zbog njih ispaštaju, da im zbog tih propusta stalno dižu cijene, poreze, smanjuju životni standard, a vlastodršci svih političkih boja uvijek misle da su to sve sitni propusti zbog kojih ne treba vršiti smjene griješnika. Tako da im se dopušta i dalje griješiti a giješke će ispravljati Hrvatski porezni obvezni. Sve se lako rješava preko standarda Hrvatskih građana. Cijeli narod misli da treba vršiti smjene ljudi koji ne znaju raditi svoj posao, a samo nekolicina iz vlasti misli drugačije. Ali ta nekolicina misli da je blizu Bogu i da je važjina od naroda jer ih je narod privremeno stavio da budu prvi među jednakima. Znamo dobro kako bi takve slučajeve rješavali u Europi. Ali u Europi bi i sami ponosili ostavke za i najmanji propust. Kod su propusti tek norma koju trebaš ispuniti da bi bio u vlasti.