Oporba kritizira

Linić: Premijerkin optimizam jedino je što ona trenutačno ima

Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Linić: Premijerkin optimizam jedino je što ona trenutačno ima
06.05.2011.
u 14:29
Premijerka je umišljena, misli da sve zna, a rezultat toga je da neće razgovarati ni s kim – kritizirao je Linić
Pogledaj originalni članak

U zadnje dvije godine koje su bile bitne za rješavanje sudbine Hrvatske ništa nije učinjeno. A premijerkin skok na mjesto predsjednice Vlade i njezino vođenje države pokazalo je da smo izgubili dvije ključne godine – izjavio je Slavko Linić (SDP ) okupljenim novinarima u Saboru komentirajući današnje premijerkino predstavljanje rezultata Vladina gospodarskog programa.

– Premijerka je umišljena, misli da sve zna i rezultat je toga da neće razgovarati ni s oporbom, ni s privrednicima, ni sa zaposlenima niti sa sindikatima. I njezini savjetnici kažu – puno toga smo savjetovali, ništa niste proveli – rekao je Linić. Cinično je dodao kako je premijerkin optimizam jedino što ona u ovom trenutku ima. Jer, kako reče, rezultata očito nema.

– Punih godinu dana paket vladinih mjera ne daje rezultate iako ona pokušava reći da nije bilo tih mjera da bi rezultati bili još gori. Nažalost čeka nas crni scenarij, i za građane i za gospodarstvo vrlo teška 2011. godina s padom aktivnosti i povećanjem nelikvidnosti i broja nezaposlenih i povećanjem broja onih koji neće tako lako dobiti plaću, što govori i guverner HNB-a – kaže Linić. Statistika je "vrlo varljiva priča", a među 15-tak relevantnih makroekonomskih brojki nađe se i neka brojka koja ide u pozitivnom smjeru, ali nema investicija, nemam dizanja gospodarske aktivnosti, a nelikvidnost se ne smanjuje nego povećava, da nema očekivanog sezonskog zapošljavanja, nastavio je nabrajati Linić.

– Oni statistički podaci na koje se premijerka poziva vjerojatno služe samo njoj za prezentaciju. Odgovor je – laž, laž i laž – bez sustezanja je nastavio Linić. A 15-ak SDP-ovih zakonskih rješenja koja su, uvjerava, mogla utjecati na smanjenje nameta na plaće i na privredu, smanjenje nelikvidnosti, ograničavanje rasta kamata, vladajuća koalicija nije željela prihvatiti.

– Kada je Jadranka Kosor na čelu vlade zamijenila Ivu Sanadera, jasno je poručila građanima i gospodarstvenicima da treba raspisati izbore, jer da nakon tolikih afera i bijega premijera pred krizom ne može "ostati cijela ekipa, ostati glavna zamjenica". Ali tada su neki krupni poduzetnici rekli – nemojmo gubiti vrijeme na izbore i počinili time najveću grešku i stravičnu štetu hrvatskoj budućnosti i hrvatskom opstanku. Dali su premijerki Kosor dvije godine koje je ona uništila – zaključio je Linić.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 179

OB
-obrisani-
09:14 07.05.2011.

. .U izjavama Kosorice isplivale fekalije! Sustav odvodnje je potpuno blokiran! .. . .u mp 3.....zasto mi placamo komunalije..????..!!!... . . .

OB
-obrisani-
15:09 06.05.2011.

dr Ivek.... Kojih su to 15 prijedloga SDP za oporavak Hrvatske ?.... Da cujem,nemoj mi tu iz clanka neke brojke prepisivat .

ZE
zelenooq
17:09 06.05.2011.

@pumbica,bilo bi doista lijepo da kad vec pishesh tu budesh i pismen