Lažne mirovine

Liječnici pozlilo kada je čula da ide u zatvor

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Liječnici pozlilo kada je čula da ide u zatvor
13.02.2015.
u 18:38
Na zatvorske kazne, osim N. Buković, osuđeni su i V. Luetić Herman i Flegar, dok su ostalima izrečene uvjetne osude
Pogledaj originalni članak

– Nedopuštene razmjene novca i usluga koje su optuženi činili radi vlastitog probitka potkopava temelj demokratskog društva i moralno je nedopustivo – kazala je Renata Miličević, predsjednica sudskog vijeća zagrebačkog Županijskog suda, obrazlažući nepravomoćnu osuđujuću presudu dr. Neviji Buković i devetero njezinih suoptuženika, optuženih da su uzimali novac kako bi ishodili lažne mirovine.

Riječ je o ostatku predmeta u kojem je bilo optuženo 69 osoba predvođenih dr. Dragom Rubalom. Rubala i 58 optuženika priznali su krivnju te su se nagodili s USKOK-om, dok je preostalih 10 optuženika sjelo na optuženičku klupu. Svi su oni proglašeni krivima, a dok je sutkinja Miličević čitala presudu, N. Buković je pozlilo. Teretila se za udruživanje radi počinjenja djela te primanje mita, a osuđena je na godinu dana i četiri mjeseca zatvora te mora vratiti 69.350 kuna. Na istu kaznu osuđena je i dr. Vinka Luetić Herman, koja mora vratiti 73.000 kuna.

Davor Flegar osuđen je na 10 mjeseci zatvora i mora vratiti 40.150 kuna, a ostalih sedmero okrivljenika osuđeno je na uvjetne kazne.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 101

DZ
DINAMO-ZG
18:53 13.02.2015.

Ovo nije sprdnja, ovo je prava sprdačina od sudstva i države! Prvo se tzv. dr. Rubala "nagodio" s državom, dao stančić i stotinjak tisuća eura, a za uzvrat dobio samo godinu i pol zatvora! Sudili su mu ako se ne varam za sređivanje i lažiranje mirovina za 2011. godinu! A ova lopina to radi od devedesetih, provjereno!! Tu nije pitanje koliko je spremio u svoj džep, već za koliko su te njegove makinacije i prevare oštetile hrvatski državni proračun! Prijateljeva majka mu je dala 4000 maraka devedesetih (isto su učinile još i 4 njene radne kolegice) i od tada su sve u mirovinama! 20-ak godina puta 12 mjeseci puta 5 osoba je 1200 mirovina... Puta nekoliko tisuća kuna mjesečno... Koliko je samo to?? Od tada do danas su "spremili" desetine tisuća ljudi u nezasluženu prijevremenu mirovinu!! Ove na slici moraju uplatiti 10ak tisuća eura?? Ha, ha, hebem te "pravdo" i "pravna državo"! I "neovisno" sudstvo! Koliko se krade, još je dobro da uopće postojimo kao država! Lijep pozdrav svima koji vole Hrvatsku!

VI
virgosinemacula
18:44 13.02.2015.

Kako im ne pozli kada vrse kriminal, siju nemoral po drzavi i unistavaju drzavu narodu, lopovi.

VI
virgosinemacula
18:47 13.02.2015.

Besh covjeka koji se prodaje za novac, to nisu ljudi.