radila s COVID bolesnicima

Liječnica iz Klinike za infektivne bolesti tragično okončala život, Markotić: Bit će u našim srcima

Foto: Josip Regović/PIXSELL
Klinika za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Klinika za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Klinika za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević
01.12.2020.
u 20:16
Prema pričama njezinih kolega, više nije mogla podnijeti velik broj smrti kojima je posljednjih mjeseci svjedočila
Pogledaj originalni članak

Liječnica iz Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, koja je radila s COVID bolesnicima, tragično je okončala život.  

Prema pričama njezinih kolega, više nije mogla podnijeti velik broj smrti kojima je posljednjih mjeseci svjedočila, javlja RTL

"Mogu reći da je tijekom noći od 29. na 30. preminula naša kolegica koja je bila izvrsna osoba i kao stručnjak i kao čovjek. Netko tko je bio krajnje predan poslu i cijeloj situaciji s COVID-19 i prije toga godinama sudjelovala u svim aktivnostima klinike. Davala se potpuno. Svi su djelatnici na neki način žalosni, teško im je, ali sjećaju se nje u najboljem izdanju. Mi ćemo se sjećati nje i bit će u našim srcima", kazala je RTL-u ravnateljica Klinike Alemka Markotić.

"Kada radite u nenormalnim uvjetima, kada se radno vrijeme pretvara u kompletan život, odnosno struka preuzima kontrolu nad vašim životom, bilo je očekivati da će se dogoditi porast tog sindroma sagorijevanja na poslu i da će sve veći i veći broj zdravstvenih djelatnika, uključujući liječnike, pucati na poslu i da taj stres i gomilu tog psihofizičkog napora neće biti u stanju procesuirati na normalan način", kazala je predsjednica Hrvatske udruge bolničkih liječnika Ivana Šmit

Šmit je poručila kako je liječnicima potreba psihološka i psihijatrijska pomoć. "Apelirali bismo na mjerodavne institucije da ovu situaciju shvate krajnje ozbiljnom i da pokušamo zajednički naći način da se ona riješi", rekla je. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 58

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
22:56 01.12.2020.

Zalosno kak je skoncala zivot. Zalosno je i da ni autor clanka niti kolegice preminule doktorice nisu jasno rekli da se radi o samoubojstvu.

DU
dundo1
08:45 02.12.2020.

Ova je izjava vrhunac licemjerja a što se tiče Večernjaka ,prednjače u dodvoravanja vlasti na isto takav licemjeran način .Stvarno žalosno našto je ispala nekad ozbiljna novina.

MA
MayaCris
00:35 02.12.2020.

Samo par riječi za takvu osobu? Zalosno. Zao mi je. Mogu samo zamisliti kroz sto je zena prolazila. Isrena sucut njenoj obitelji i prijateljima. Takvim osobama treba odati počast.