17. veljače

Libijci slave godišnjicu ustanka kojim je svrgnut Gadafi

Foto: Reuters/AFP
Libijci slave godišnjicu ustanka kojim je svrgnut Gadafi
17.02.2012.
u 09:09
Prije godinu dana u Bengaziju, koji je postao uporište pobunjenika, organiziran je veliki prosvjed, a krvavi ustanak brzo se proširio zemljom
Pogledaj originalni članak

Libijci slave godišnjicu ustanka kojim je svrgnut Muammar Gadafi nakon više od 40 godina vladavine. Proslave su organizirane u gradovima diljem zemlje, a u Bengaziju, gradu u kojem je započeo ustanak, slavi se već nekoliko dana, javlja BBC.

U sjeni godišnjice Libijom se širi strah od nestabilnosti u zemlji. Stotine pripadnika raznih milicija neometano lutaju zemljom, a međunarodni promatrači upozoravaju na loš ustroj institucija i bezakonje.

Libijski privremeni vođa Mustafa Abdul Jalil obećao je da će svakome tko zaprijeti nacionalnoj sigurnosti tijekom današnje proslave biti odgovoreno silom.

Na današnji dan prošle godine u Bengaziju organiziran je prvi veliki prosvjed protiv Muammara Gadafija. Bengazi je postao uporište pobunjenika, a krvavi ustanak brzo se proširio zemljom te rezultirao vojnom intervencijom NATO-a. Gadafi je 20. listopada ubijen u svom rodnom gradu Sirtu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

AL
Alfons2X
10:30 17.02.2012.

Heh Libija slavi...koja?! Tripoli kontrolira neki novi pokret. Kao vođa ovog novog saveza proglasio se neki novi \"pukovnik\" Mokhtar Fernana koji je odmah iskoristio priliku da žestoko kritizira NTC. Bani Walid, je već neko vrijeme pod kontrolom ljudi odanih Pokojnom Moammar El Gadaffiju. U drugim gradovima svaka \"milicija\" vodi svoju politiku, često se međusobno sukobljavajući.....tko tu slavi i što? Možda onaj mali sloj štakora koji su se obogatili na ovom kaosu.......

WA
wahr
10:37 17.02.2012.

S jadnim narodima kolonijalne sile su uvijek uspijesno manipulirali.

DU
Deleted user
17:51 17.02.2012.

Libijci \"slave\",zastave na pola koplja.