BRITANSKI MEDIJI:

Liberalni demokrati i konzervativci vrlo su blizu sporazumu

Foto: AFP
Liberalni demokrati i konzervativci vrlo su blizu sporazumu
10.05.2010.
u 16:22
Pretpostavlja se da neće biti formirana prava koalicija koja bi liberalnim demokratima osigurala mjesta u vladi, već će umjesto toga biti formirana međustranačka vijeća.
Pogledaj originalni članak

Britanski konzervativci i liberalni demokrati nastavili su danas pregovore o sastavljanju vlade, a kažu da bi dogovor mogao biti postignut već danas.

Britanski mediji pretpostavljaju da neće biti formirana prava koalicija koja bi liberalnim demokratima osigurala mjesta u vladi, već da će umjesto toga biti formirana međustranačka vijeća koja bi se trebala baviti pojedinim važnim pitanjima, prije svega gospodarstvom i ustavnom reformom.

Glavni problem u pregovorima i jučer je bila izborna reforma. Pojedini istaknuti članovi liberalne stranke traže sigurna jamstva da će se sljedeći opći izbori odvijati po proporcionalnom sustavu.

Kompromis bi se mogao postići, piše Daily Telegraph, glasanjem u Donjem domu parlamenta. Zastupnici bi trebali odlučiti o eventualnom raspisivanju referenduma o izmjeni izbornog sustava.

Unatoč najavama da je sporazum na vidiku, laburisti još spremno čekaju da uskoče u pregovore. Jučer je otkriveno kako je proteklog vikenda održan tajni sastanak dosadašnjega laburističkog premijera Gordona Browna s vođom liberala Nickom Cleggom.

- Ako dogovor ne bude uskoro postignut, spremni smo poslušati što nam liberali imaju reći – poručuju laburisti.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.