Ne nasjedajte

Lažni policajac tražio je da provjeri navodno krivotvorene novčanice pa joj uzeo više stotina tisuća kuna

Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell
Lažni policajac tražio je da provjeri navodno krivotvorene novčanice pa joj uzeo više stotina tisuća kuna
02.06.2020.
u 10:41
U ovom slučaju 80-godišnjakinji su rekli da je s lažnim novčanicama plaćala u trgovini, pa da joj dolaze na vrata provjeriti o čemu se radi
Pogledaj originalni članak

Koliko god policija opetovano upozoravala građane starije životne dobi da ne nasjedaju na priče o tome kako će im netko doći pregledati lažne novčanice te ih uzeti kako bi ih zamijenio, uvijek se nađe netko tko ta upozorenja nije čuo ili shvatio, pa zbog toga i ostane bez poveće količine novca.

 A upravo to na žalost se dogodilo 80-godišnjakinji koja je zadnja u nizu prevarnih osoba. Kako je izvijestila zagrebačka policija, nju je 1. lipnja u 11.20  nazvao nepoznati muškarac. Predstavio joj se kao policajac.

-  Doznali smo da raspolažete s krivotvorenim novčanicama. S njima ste i plaćali u trgovini. Netko će kod vas doći po te novčanice, kako bi ih pregledao - kazao je taj neznanac 80-godišnjakinji.

Ona u početku nije posumnjala da ju je doista nazvao policajac, pa kada je došao na njezinu adresu, dala mu je i novac i bankovnu karticu. No malo kasnije shvatila je da je prevarena, ali već je bilo kasno jer je ostala bez više stotina tisuća kuna.

Prevarant je očito znao da ona raspolaže s većim količinama novca jer se u ovakvim situacijama obično radi o pomno planiranim prevarantskim akcijama.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar IzgubljeniSlucaj
IzgubljeniSlucaj
11:04 02.06.2020.

Nekako mi nije žao ovakvih. Više stotina tisuća kuna u kući može držati samo budala. Imaš 80 godina, daj novce djeci i unucima, a ostaviš nešto na računu, nešto malo u kući i trošiš samo mirovinu. Ako ne želiš dati lovu nikome, troši na putovanja i slično. Nećeš još dugo na ovom svijetu.