JESTE LI SPREMNI?

Last minute test znanja na gradivo.hr-u: Provjerite jeste li spremni za maturu iz matematike i fizike

Foto: Borna Filic/PIXSELL
Last minute test znanja na gradivo.hr-u: Provjerite jeste li spremni za maturu iz matematike i fizike
08.06.2022.
u 13:47
''Jesi li spreman za maturu'', pitanje je koje je posljednjih mjeseci svaki roditelj postavio svom maturantu barem jednom tjedno. Mature su već završene za neke predmete, no za one koji se pripremaju na tehničke ili inženjerske fakultete, mature iz ključnih predmeta, matematike i fizike, tek predstoje. Fizika se piše za manje od tjedan dana, 14. lipnja, a matematika A i B razine 27. lipnja.
Pogledaj originalni članak

Ako maturantu treba posljednja provjera znanja prije izlaska na 'ispit života' portal gradivo.hr je prava adresa. Gradivo.hr nudi više od 3000 videolekcija s kompletno objašnjenim zadacima iz matematike i fizike s matura A i B razine u posljednjih 13 godina. Uoči mature vjerojatno je dovoljno izabrati i jedan od manjih paketa, primjerice, videolekcije mature od prošle godine kako bi vidjeli gdje vam još nešto nedostaje. Također na stranici gradivo.hr sve maturante čeka i online skripta s osnovnim formulama i pravilima iz ova dva ključna predmeta.

Maturanti tako, i u zadnji čas, mogu izabrati jedan od ponuđenih paketa ili predmet koji im treba, pogledati videorješenja i rasturiti maturu. Primjerice, po cijeni od 149,99 kuna po godini može se izabrati matura iz bilo koje godine od 2009. do danas. Paket petica nudi posljednjih pet godina riješenih matura iz fizike ili matematike po cijeni od 499,95 kuna, dok se u paketu ''za štrebere'' maturantima nude riješeni zadaci sa svih 13 godina mature. Cijena tog paketa je 749,88 kuna.

– Zadaci su uistinu kvalitetno objašnjeni i prilično sam siguran da mi ništa drugo za maturu neće niti trebati. Matematike i fizika su najteži za ponavljanje, gradivo je vrlo opširno, a prema zadacima iz prijašnjih godina, zapravo je lako pretpostaviti što bi nas moglo čekati ove godine – objašnjava maturant jedne zagrebačke gimnazije koji planira upis na PMF ili FER pa su upravo ovakve pripreme dobar temelj.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Gradivo.hr odlična je platforma za pripreme i onih srednjoškolaca koji iz bilo kojeg razloga na maturu idu u jesenskom roku. Krajem kolovoza jesenski je rok za polaganje matura, a to znači da učenici imaju cijelo ljeto da se kvalitetno i po pristupačnoj cijeni pripreme. Pripremati se mogu s bilo koje lokacije, a na stranici ih čekaju i skripte koje će im u tome pomoći.

Partner u ovom projektu gradivo.hr-u je i Večernji list koji se godinama dokazao kao portal koji snažno podupire obrazovanje.

– Mišljenja smo da je maturantima potrebno omogućiti financijski dostupno, ali i tehnološki napredno učenje. Srednjoškolci ispred ekrana provode više vremena nego ikada, istovremeno imaju jako puno izvannastavnih aktivnosti i teško im je organizirati svoje vrijeme. Vjerujemo da im ova platforma koju smo pokrenuli u veljači olakšava normalan život, ali i minimaliziranje stresa tijekom završnog razdoblja srednje škole. Do sada se ovakvom digitalnom načinu učenja priključilo nekoliko tisuća maturanata i dobivamo samo pozitivne reakcije učenika, hvali projekt direktorica digitalnog poslovanja Večernjeg lista Anamaria Todorić.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.