UOČI KONCERTA

Kurir: Hrvati su primitivni, trpinjski su Srbi ugroženi

Foto: 'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
Kurir: Hrvati su primitivni, trpinjski su Srbi ugroženi
20.09.2011.
u 10:07
Srpski desničarski talboid objavio je priču o uriniranju maratonaca po pravoslavnoj crkvi u Trpinju.
Pogledaj originalni članak

Pod naslovom "Hrvati su primitivni" beogradski desničarski tabloid Kurir nastavlja euforiju zbog navodne ugroženosti Srba u Trpinji kod Vukovara zbog subotnjeg Thompsonova koncerta, ovaj put pišući o tome kako su maratonci koji su sudjelovali u maratonu Zagreb – Vukovar navodno urinirali po pravoslavnoj crkvi u Trpinji.

– Srbi se boje, mjerodavni šute i uglavnom ignoriraju incident u Trpinji i zapišavanje srpske crkve! Ovo je, ukratko, dio atmosfere u Hrvatskoj nakon teksta u Kuriru u kojem je opisano kako su se branitelji pod zastavom "Za dom spremni“ ponašali prilikom prolaska kroz većinski srpsko selo u okolici Vukovara – piše danas Kurir i donosi izjave Slobodana Uzelca, potpredsjednika Vlade RH, srbijanskog ministra za dijasporu Srđana Srećkovića i Milojka Budimira, vođe izbjegličke udruge.

– Zar zaista mislite da tom prostačkom moralnom dnu priliči ikakva pozornost osim tužne konstatacije kako i s takvim ljudima dijelimo ovaj nesretni svijet? Osim toga, ne mislite li da bi upravo javna pozornost koju bismo im odaslali bilo ispunjenje njihova patološkog cilja? – kaže Uzelac, a ministar Srećković kaže da je zgrožen i "takvo ponašanje zaslužuje samo prezir i žaljenje što takvi ljudi postoje".

Policija: Nema razloga za zabranu koncerta

– Svako ugrožavanje nacionalnih i vjerskih osjećanja i prava Srba, u što spadaju i Thompsonovi koncerti, samo smetaju zdravim snagama u Hrvatskoj, a najviše Srbima. To je predizborna politika desnice, a Thompsonov koncert uključuje najekstremnije elemente HDZ-a. Reagiraju na najprimitivniji način, a Srbi su pod stalnim pritiskom i ne znam dokad će izdržati – mudruje Milojko Budimir, predsjednik Asocijacije izbjegličkih udruga.

Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Luka Barunčić kaže da je policija u subotu dobila dojavu od načelnika općine Trpinja kako se netko od mještana požalio da su maratonci urinirali po crkvi.

– Odmah je javljeno policijskoj ophodnji koja je bila u osiguranju maratona neka pogleda mjesto događaja i oni su utvrdili da nema naznaka da je netko urinirao po crkvi. SDSS može zatražiti zabranu Thompsonova koncerta, ali da bi bio zabranjen, moraju se ostvariti neki uvjeti, a za sada nema ni jednog elementa zbog kojeg bi se koncert zabranio – kaže Barunčić.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 75

VE
velikazmija
10:10 25.09.2011.

oni govore o primitivizmu --užas

VE
velikazmija
10:08 25.09.2011.

pupovac uzelac stanimirović i ostali četnici iz srba i ostali --ustanaka nek nose svoje misli u otađžbinu ili se pomire da onakve hrvatske neće više nikad biti -- oni su sve trekli sa barikadama pobunom i pripisivanjem svojih zločina hrvatima -- kurva o moralu stbi o privitizmu i poštenju --moš misliti --iš-

NA
natürlich
20:21 20.09.2011.

20.09.2011. u 13:42h drug je napisao/la: .............. Koju bre ostetu. Vi nist4e jos isplatili ostetu iz WW2 . i bolje bi bilo da cutis.