SHOW U SAN FRANCISCU

VIDEO Kuću staru 139 godina preselio na drugu lokaciju: Pothvat je koštao 400 tisuća dolara

Foto: Wochit
VIDEO Kuću staru 139 godina preselio na drugu lokaciju: Pothvat je koštao 400 tisuća dolara
24.02.2021.
u 16:58
Relokacija kuće krenula je već oko 6 ujutro, a radnici su ju prenosili brzinom od tek nešto preko jednog kilometra po satu
Pogledaj originalni članak

Broker iz San Francisca u SAD-u platio je preko 400.000 dolara kako bi kuću staru 139 godina u komadu preselio na drugu lokaciju.

Tim Brown kupio je ovu šesterosobnu viktorijansku kuću još 2013. godine za 2,6 milijuna dolara, a otad je već krenuo planirati ovaj pothvat. Kupljenu kuću preuredit će na novoj lokaciji u zgradu sa sedam stanova, a na staroj lokaciji, koja je pokraj benzinske pumpe, izgradit će se kompleks apartmana.

Stotine prolaznika zastajali su u čudu kako bi vidjeti što se događa, prenosi Daily Mail.

VIDEO Platio preko 400.000 dolara kako bi mu preselili kuću u komadu!

Relokacija kuće krenula je već oko 6 ujutro, a radnici su ju prenosili brzinom od tek nešto preko jednog kilometra po satu, a putem su morali i sjeći neka drva kako bi ovaj pothvat bio moguć.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

NE
Nepokolebljiv
17:35 24.02.2021.

Da micu kucu, velika stvar! Ali novinari ne kazu koliko je trajala priprema! Pod temelje ubaciti metalnu konstrukciju i kez stucanja i kihanja stabilizirati gradevinu, odvojiti ju od starih temelja, napraviti armiranobetonsku deku koja ce stabilno bez torzije podrzavati zgradu u toku transporta a da zgrada ne popuca. Nakon deke treba odstraniti privremenu metalnu konstrukciju i montirati elemente transportnog vozila te tek na kraju poslije puno tjedana gradnje sto je uzelo jednako toliko vremena planiranja krenuti u setnju ulicama. Micu kucu, velika stvar!

XA
xaron
17:33 24.02.2021.

Kuča je lagana drvene konstrukcije bez cigle i betona .