Krše svoje pravilo:

Krše svoje pravilo: U Nadzorni odbor Ine dolaze Čačić i Linić?

Foto: 'Jurica Galoic/PIXSELL'
'22.12.2012., Zagreb - Dojmovi nakon prvih nesluzbenih rezultata referenduma o ulasku Hrvatske u Europsku uniju. Radimir Cacic. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
Foto: 'Patrik Macek/PIXSELL'
'20.02.2012., Zagreb - Raspravom o prijedlogu proracuna za 2012. godinu Sabor je nastavio redovitu sjednicu. Slavko Linic slusa raspravu. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
Foto: 'Marko Prpic/PIXSELL'
'16.12.2009., Zagreb - U velikoj kolegij dvorani Vecernjeg lista odrzan je veliki okrugli stol o klimatskim promjenama koje su zahvatile nas planet. Davor Stern. Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
05.03.2012.
u 21:34
"Ne postoji odluka o tome", odgovor je Radimira Čačića na pitanje hoće li s Linićem u Nadzorni odbor Ine.
Pogledaj originalni članak

U Vladi se ozbiljno razmišlja da u slučaju Ine prekrše pravilo o nepostavljanju ministara u Nadzorne odbore državnih tvrtki - i da se u nadzorni odbor naše naftne kompanije imenuju ministri Slavko Linić i Radimir Čačić.

- Ta vam je špekulacija sasvim legitimna, ali premijer Zoran Milanović još uvijek nije donio konačnu odluku. Jedan broj ljudi misli da bi u slučaju Ine ipak trebalo napraviti iznimku i u NO poslati najjače ministre jer ipak se radi o strateškoj tvrtki. U srijedu će se znati više - rekao nam je izvor blizak vrhu Vlade.

"Ne postoji odluka o tome", odgovor je prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva Radimira Čačića na pitanje hoće li s Linićem u Nadzorni odbor Ine. Trenutni predsjednik NO Ine Davor Štern potvrdio nam je da su i do njega došle glasine da će u novom sastavu NO-a biti i Radimir Čačić i Slavko Linić.

- Ne mogu biti siguran jer me nitko iz Vlade nije nazvao da me obavijesti o novoj kadrovskoj križaljci u Ini jer se zna da će mene, a vjerojatno i ostale hrvatske predstavnike u nadzornom odboru Ine Skupština društva razrješiti na sjednici zakazanoj za 11. travnja - rekao nam je Davor Štern. Kaže da bi mu osobno bilo drago da Vlada u slučaju Ine napravi iznimku i u NO imenuje ministre gospodarstva i financija.

- Ina zaslužuje maksimalnu pažnju Vlade pa bi to bilo poželjno, a osim toga pred Vladom je posao izmjene dioničarskog ugovora i ne bi bilo loše da u Nadzorni odbor dođe Čačić koji je jak gospodarstvenik i Linić koji je jak financijaš a ima i iskustva rada u Ini pošto je bio financijski direktor riječke rafinerije - smatra Štern.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 116

ZE
zelja12
11:40 06.03.2012.

ovi stalno krse svoja pravila , svaki drugi dan nova pravila , jasno kako im odgovara

MK
mali kukuriku
17:31 06.03.2012.

Zar još nije poznato kada će Linić smijeniti Milanovića?

ZG
zorbas.grk
10:43 06.03.2012.

kupuje chachi slobodu :-) :-)