kazneni sud

Krmpotić 11 puta pisao Ostojiću da mu prijete

Foto: Reuters/PIXSELL
Krmpotić 11 puta pisao Ostojiću da mu prijete
21.04.2015.
u 14:45
Općinski kazneni sud: Protiv Krmpotića se vodi kazneni proces u Zagrebu, ročište danas
Pogledaj originalni članak

Neobična koincidencija dogodila se u slučaju Ivana Krmpotića, svjedoka u slučaju Perković-Mustač, za koga obitelj tvrdi da je prebačen u Njemačku kako bi bio zaštićen od prijetnji i napada. Naime, protiv Ivana Krmpotića, potvrdili su na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, vodi se kazneni postupak u kojem je ročište zakazano za danas. Na sud je javljeno da Krmpotić neće doći jer je u Njemačkoj. Optužen je za kazneno djelo krivotvorenja privatne isprave, više rasprava nije održano zbog njegova zdravstvenog stanja. Perkovićev branitelj Anto Nobilo kaže kako se Krmpotić sam javio njemačkom veleposlanstvu u Zagrebu da bude svjedok u procesu protiv Perkovića i Mustača te kako među dokumentacijom koju je Krmpotić donio u spis nema ništa što se tiče ubojstva Stjepana Đurekovića.

– Tu su samo dokumenti o njegovu sporu s državom, odnosno s tadašnjim Republičkim sekretarijatom unutarnjih poslova, još 80-ih godina, jer je ranije umirovljen – kaže Nobilo. – Ne smijem davati nikakve izjave – kaže novinarka HRT-a Helena Krmpotić, kći svjedoka. No, sugovornik blizak obitelji kaže kako, nakon što je Krmpotić policiji prijavio da je provaljeno u zgradu u kojoj živi te da je u sandučiću pronašao prijeteće pismo, policija je Krmpotiću odbila dati zaštitu.

– Krmpotić je 11 puta pisao ministru Ranku Ostojiću zbog prijetnji kojima je bio izložen, raznih poziva telefonom te sumnjivih ljudi. O tome je osam puta pisao i glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu, no nitko nije reagirao. Policija je, tvrdi, odbila napraviti i uviđaj. Kako naša policija nije reagirala, Krmpotić se obratio njemačkom tužiteljstvu, koje je u roku tri sata pružilo zaštitu njemu i njegovoj ženi. Oboje su odmah odvedeni na sigurnu tajnu adresu. Pretpostavljam da su sad negdje u Njemačkoj – tvrdi sugovornik blizak obitelji.

>> Svjedok zbog prijetnji prevezen u Njemačku?

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 64

SO
sojko2
15:10 21.04.2015.

nadam se da ćemo sad napokon svi shvatit tko nam je uništio zemlju, opljačkao je, uništio zdravstvo, sudstvo, sve medije....

DU
Deleted user
15:17 21.04.2015.

Drzava sa ovakvom policijom i sluzbama je udbaska drzava. A mediji koji o ovome ne pisu ili jedva da nesto pisu su takoder ubaski mediji. Go sdp.

NA
Nadalinaaa
15:23 21.04.2015.

Udbaškoj jazbini slijedi deratizacija.