Oporba spremna

Kristina Ikić Baniček na čelu koalicije SDP-HNS-HSU

Foto: Nikola Čutuk/Pixsell
Kristina Ikić Baniček na čelu koalicije SDP-HNS-HSU
28.02.2013.
u 09:32
Imam hrabrosti reći dosta izostanku vizije, korupciji i Hypo banci, kaže potencijalna gradonačelnica
Pogledaj originalni članak

Nakon višemjesečnih pregovora, sisačka je oporba konačno ujedinila snage u namjeri da na svibanjskim izborima s vlasti sruši aktualni HDZ i HSP A. Starčević. Na čelu s Kristinom Ikić Baniček kao kandidatkinjom za gradonačelnicu, koalicijski su sporazum jučer potpisali SDP, HNS i HSU.

– S obzirom na tešku situaciju u Sisku, odluka o zajedničkom izlasku nije pitanje osobne ambicije, nego odgovornosti prema sugrađanima, a najviše našoj djeci. Imam hrabrosti reći dosta izostanku vizije, političkoj korupciji i zapošljavanju samo podobnih te onih koji su u određenim strankama, kao i Hypo banci koja želi pola našeg grada uzeti u zalog, a trenutni joj vlastodršci to dozvoljavaju – kaže SDP-ova Baniček.

Privući investitore

Oprezna u obećanjima, za sada je tek načelno najavila programe. Među njima je besplatan javni prijevoz za studente, učenike, umirovljenike i nezaposlene, zatim gradnja novog mosta preko Kupe, uređenje središnjeg gradskog trga te uključenje u borbu za državne i europske fondove, kako bi se stvorili uvjeti za investitore koji bi otvorili potrebna radna mjesta. Narodnjaci ističu spremnost na preuzimanje odgovornosti.
– Podržavamo viziju jednog novog, modernog, europskog Siska. To smo dužni našem poniženom i napaćenom gradu kojemu ne samo da je ukradena sadašnjost, već se želi ukrasti i njegova budućnost. To ne smijemo i nećemo dopustiti- kazao je HNS-ov Vlado Andučić. On će se naći u ulozi dogradonačelnika, dok za sada nije poznato tko će još biti kandidiran za drugog čovjeka grada, no sigurno je da stiže iz redova SDP-a. U ime HSU-a predsjednik Borislav Curić upozorio je na sliku “grada slučaja” čijim ulicama prolaze građani tužnih i zabrinutih lica.

Za ponosne i sretne

– Vjerujemo da će Kristina Ikić Baniček kao moralna osoba čista obraza sa svojom vizijom, energijom i  hrabrošću donijeti boljitak građanima i da će Sisak biti grad ponosnih i sretnih ljudi – kazao je Curić. S druge strane, za vladajući HDZ i HSP kampanja je već počela u smislu regrutiranja vlastitih članova putem tjednih političkih skupova po mjesnim odborima. Najčešće upozoravaju na komunizam, dok građanima za sada obećaju zadržavanje postojećeg standarda.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.