ATRAKTIVNO ZEMLJIŠTE Matanović za utjecaj na lokalne vlasti tražio 1,7 milijuna eura

Kriminal u ciglani spriječili Ninjani?

Foto: import
Kriminal u ciglani spriječili Ninjani?
21.06.2007.
u 20:42
Pogledaj originalni članak

U sklopu akcije Maestro istražen je i slučaj ciglane u Ninu. Josip Matanović, potpredsjednik HFP-a, navodno je potencijalnim kupcima obećao utjecaj na lokalne vlasti kako bi se atraktivno zemljište uz pješčanu uvalu prenamijenilo, zauzvrat zatraživši proviziju od 1,7 milijuna eura.

O tome je policija razgovarala s Emilom Ćurkom, ninskim gradonačelnikom, koji tvrdi da ga je Josip Matanović nazvao tražeći informaciju o ciglani, ali da mu je odgovorio kako se ciglana ne može prodati prije nego što ninski građani ne dobiju naknadu za oduzeto im zemljište.

Ciglana ima 60.000 metara četvornih, što ne može biti prodano jer 17 ninskih obitelji, među kojima je i moja, traži naknadu za zemljište koje im je oduzeto eksproprijacijom te da im se naknada obračuna za turističko zemljište.

Zemljište je već četiri godine turističko i na njemu je predviđena gradnja urbanih vila, ali gradnja nije moguća prije odluke ninskog Vijeća i prije DPU-a. Roberta Pešu, drugog potpredsjednika HFP-a, kao Ninjanina molio sam da nađe model za rješenje problema te ukloni ruglo iz Nina, koje tu stoji već 22 godine rekao je Emil Ćurko, koji tvrdi da ne zna ništa o neslužbenim navodima da se zemljište ninske ciglane, navodno vrijedno deset milijuna eura, namjeravalo prodati za deset milijuna kuna.

Dodaje kako nije čuo za nagađaju da je iz HFP-a potencijalnim kupcima obećavano da će se, nakon što 60.000 metara četvornih bude kupljeno po nižoj cijeni, gdje je dopušteno 500 kreveta, izmjenom ninskog prostornog plana biti dopuštena gradnja sa 1500 kreveta.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr